Muğla'da iki mevsim bir arada

Muğla'da kış mevsimi olmasına karşın Akyaka'da bazı vatandaşlar sahilde yürüyüş yaparken, bazıları da Fethiye kent merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Nif Mahallesi'ne giderek karın keyfini çıkarıyor

Muğla'da iki mevsim bir arada
Muğla'da iki mevsim bir arada
GİRİŞ 11.01.2015 16:18 GÜNCELLEME 11.01.2015 16:18

Muğla'da vatandaşlar bir taraftan güneşin, bir taraftan ise karın keyfini çıkararak iki mevsimi bir arada yaşıyor.

"Yeryüzü cenneti" şeklinde tabir edilen Türkiye'nin turizm cenneti Muğla'da bir günde iki mevsimi bir arada yaşamak mümkün.

Kış mevsimi olmasına karşın Akyaka'da bazı vatandaşlar sahilde yürüyüş yaparken, bazıları da Fethiye kent merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Nif Mahallesi'ne giderek karın keyfini çıkarıyor.

Hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü Fethiye'nin yüksek kesimlerinde hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, karda mangal yaptı. Çocuklar ise kardan adam yapıp kar topu oynadı. Çok sayıda vatandaşın gittiği bölgede araçlar uzun kuyruk oluşturdu.

Bölgeye piknik yapmak için gelen çok sayıda vatandaş, yanlarında getirdikleri poşetlere kar doldurarak araçlarına yükledi.

Fethiye'den kar görmek için gelen Ahmet Coşkun, AA muhabirine, ailesiyle bölgede bulunduklarını belirterek, "Biz Muğla'da iki mevsimi aynı anda yaşayabiliyoruz. Muğla'nın kıyı kesimlerinde insanlar denize girip yürüyüş yaparken, biz burada yüksek kesimlerde karın keyfini çıkarıyoruz" dedi.

Ula'da sıcaklık 17 derece

Hava sıcaklığının 17 derece ölçüldüğü Ula ilçesine bağlı "sakin kent" Akyaka Mahallesi'nde ise sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar, sahillerde yoğunluğa sebep oldu.

Gökova Körfezi'nin "Cennet köşesi" tabir edilen ve her mevsim mavi ile yeşilin bir arada gözlenebildiği Akyaka'da sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar sahillerde yoğunluk oluşturdu.

Bazı vatandaşlar sahilde yürüdü, bazıları piknik yaptı, bazıları da sahildeki kafelerde oturup kitap okudu. Bazı vatandaşlar da Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'nde düzenlenen tekne turlarına katıldı.

Ailesiyle Akyaka'ya gelen Ali Üstün, kentte bir haftadır soğuk havanın etkili olduğunu dile getirerek, "Hafta boyunca çocuklarımız evden dışarı çıkamadı. Her yer buz tuttu. Bugün güneşli ve güzel bir hava var. Ailemle sahil kenarına gelerek hem yürüyüş yapıyoruz hem de balık tutuyorum" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı