Kar görmek için yaylaya çıkıyorlar

Kar yağışının nadir olarak görüldüğü Osmaniye'de vatandaşlar Amanos Dağlarında bulunan Zorkun yaylasına giderek karın tadını çıkarıyor

Kar görmek için yaylaya çıkıyorlar
Kar görmek için yaylaya çıkıyorlar
GİRİŞ 19.01.2015 16:07 GÜNCELLEME 19.01.2015 16:07

En son 15 yıl önce kar yağan Osmaniye kent merkezinde vatandaşlar kar görebilmek Amanos Dağlarında bulunan Zorkun yaylalarına gitmek zorunda kalıyor.

Sürekli yerleşimin olmadığı Zorkun yaylasında kar yağışını görmek isteyen vatandaşlar için karayolları ekipleri, Osmaniye ile Zorkun arasındaki güzergahta çalışarak yolu açık tutmak için uğraş veriyor.

Hafta sonları, Osmaniye ve civar yerleşim merkezlerinden kent merkezine 20 kilometre olan Zorkun yaylasına kar görmek isteyenlerin akınına uğruyor.

Otomobil, traktör, pikap, arazi aracı, motosikletlerle Zorkun yaylasına ulaşan vatandaşlar nadiren gördükleri karın tadını çıkarıyor.

Karlı ve buzlu yolda araçları ilerlemeyen vatandaşlar daha ileriye gitmek için uzun süre kar üzerinde yürümeyi tercih ediyor.

Zorkun'da kasap dükkanı işleten Osman Çıplak, AA muhabirine, Osmaniye ve çevresinde kar görmek isteyenler için Zorkun yaylasının en yakın yer olduğunu söyledi.

Hafta sonları artan ziyaretçi sayısından memnun olduğunu dile getiren Çıplak, "Osmaniyeliler arasında kar yağışı ilk defa görenlere şahit oluyorum. Bizim yöremiz için kar yağışını görmek, karda eğlenmek sıra dışı bir olay. Burayı ziyarete gelenler kar üstünde et ve sucuk yemek istiyor. Bu amaçla bir kaç esnaf arkadaş kış aylarında dükkanlarımızı açıyoruz. Kazancımız hafta sonları artıyor" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz