Bursa'da kültür sanat

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, şubat ayında "Buzlar Çözülmeden", "Gulyabani", ‘Evlenme" ve "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" oyunları sahneye koyacak

Bursa'da kültür sanat
Bursa'da kültür sanat
GİRİŞ 27.01.2015 12:03 GÜNCELLEME 27.01.2015 12:03

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, şubat ayında "Buzlar Çözülmeden", "Gulyabani", "Evlenme" ve "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" oyunlarını sahneleyecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehir Tiyatrosu, "Buzlar Çözülmeden" oyununu 11, 12 ve 19 Şubat' ta Nilüfer Nazım Hikmet Kültür Evi'nde, 23 Şubat'ta ise İnegöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahneye koyacak.

Cevat Fehmi Başkut'un "Türk tiyatrosu klasikleri" arasında yer alan oyunu "Buzlar Çözülmeden", Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek yönetmenliğinde sunulacak. Oyunda, kar nedeniyle yolları kapanan kasabaya gelen ve yeni kaymakam olduğu sanılan kişinin hikayesi anlatılıyor.

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın eseri "Gulyabani"nin yönetmenliğini ise Volkan Özgömeç yapıyor. Oyun, 5-7 Şubat'ta Tayyare Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşturulacak.

Ertan Akman'ın yönetmenliğini üstlendiği Nikolay Gogol'un "Evlenme" adlı iki perdeli müzikli oyunu da 3, 10, 17 ve 24 Şubat'ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda sahnelenecek.

Orhan Asena'nın her sahnelenişinde büyük beğeniyle izlenen "Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe" oyunu ise yönetmen Yunus Emre Bozdoğan'ın yorumuyla tiyatroseverlerle buluşturulacak.

Asena'nın "Kanuni Sultan Süleyman-Taht ve Baht Dörtlemesi" başlığı altında kaleme aldığı 4 oyundan üçüncüsü olan "Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe", Şehzade Mustafa'nın ölümü sonrası yaşanan olayları konu alıyor. Hürrem Sultan'ın arzusu üzerine katledilen Şehzade Mustafa'nın ölümünün ardından Şehzade Bayezid'in trajedisinin ele alındığı oyun 13, 14, 20, 21, 26, 27 ve 28 Şubat'ta Tayyare Kültür Merkezi'nde sahneye konulacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!