Asırlık tarihi eşyalarını müzeye bağışladı

Demirci'de bir vatandaş, aralarında Çanakkale ve İstiklal Savaşı'ndan kalma tarihi değer taşıyan eşyaları, kent müzesinde sergilenmek için bağışladı

Asırlık tarihi eşyalarını müzeye bağışladı
Asırlık tarihi eşyalarını müzeye bağışladı
GİRİŞ 27.01.2015 12:06 GÜNCELLEME 27.01.2015 12:06

Demirci'de bir vatandaş aralarında Çanakkale ve İstiklal Savaşı'ndan kalma tarihi değer taşıyan eşyaları, kent müzesinde sergilenmek için bağışladı.

Demirci'de kuyumculuk yapan Ali Gençyiğit, dedesi ve babasının kendisine bıraktığı ve içerisinde Çanakkale ve İstiklal Savaşı'ndan kalma su matarası, asırlık sürahi, lamba, el ile çalışan dikiş makinesi, bakır su ibriği ve eski leblebi değirmeninden oluşan tarihi eşyaları kurulacak olan kent müzesine bağışladı.

Gençyiğit, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kurulması planlanan kent müzesine katkı sağlamayı amaçladığını belirterek "Evimizde dedem ve babamdan kalan birçok tarihi eşyalar vardı. Atıl vaziyette kalıp eskimesin diye bu eşyaları kurulacak olan kent müzesine bağış yapma kararı aldım" dedi.

Eşyaların manevi değerinin çok büyük olduğunu ifade eden Gençyiğit, şunları söyledi:

"Bağışladığımız eşyaların içerisinde tarih bakımından güzel eşyalar var. Bunlar Demirci'de 1900'lü yıllarda yerli bir Rumdan alınan 1 asırlık sürahi ve lamba var. Çanakkale ve İstiklal Harbi gazisi dedemden kalma su matarası, yine asırlık bir değeri olan bulunması zor olan leblebi değirmeni ve 1922 yılında Yunan İzmir'i terk ederken çıkan yangında kurtarılan el ile çalışan dikiş makinesi gibi tarih eşyalar var. Bunları kent müzemize bağışlayarak, gelecek nesillerimizin bu eserlerden faydalanmasını istiyorum."

Belediyeye teslim etti

Demirci'de kent müzesi için bağışlanan eşyaları teslim alan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise Gençyiğit ailesine teşekkür ederek, "Demirci Belediyesi olarak ilçemizin tarihi simgesini yansıtacak olan bir kent müzesi kuruyoruz. Gençyiğit ailesinde evlerinde bulunan eskiye dair eşyaları bağışladılar. Çok asaletli bir davranış sergilediler. Gençyiğit ailemiz gibi diğer vatandaşlarımızda evlerinde ve ellerinde bulunan tarihi değer taşıyan eşyalarını belediyemize ulaştırıyorlar. Amacımız gelecek nesillerimize güzel bir eser ve değer bırakmaktır" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi