Trabzon Sanat Tiyatrosu "İnsanlık Ölmedi Ya" adlı oyunu sahneleyecek

Trabzon Sanat Tiyatrosu'nun (TST), yeni oyunu "İnsanlık Ölmedi Ya" sanatseverlerle buluşacak.

Trabzon Sanat Tiyatrosu "İnsanlık Ölmedi Ya" adlı oyunu sahneleyecek
Trabzon Sanat Tiyatrosu "İnsanlık Ölmedi Ya" adlı oyunu sahneleyecek
GİRİŞ 27.01.2015 13:17 GÜNCELLEME 27.01.2015 13:17

TST Genel Sanat Yönetmeni Necati Zengin, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamada, 22. sanat yıllarını kutladıklarını söyledi.

Nazım Hikmet'in yazdığı, "İnsanlık Ölmedi Ya" adlı oyunu sahneye koyduklarını belirten Zengin, oyunu 27 Ocak'ta saat 20.00'de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturacaklarını belirtti.

"Tiyatro sanatının yozlaştırıldığı ve baskı altına alındığı, sansürlenmeye çalışıldığı günümüzde 'inadına tiyatro, inadına insan' diyerek tiyatromuzu 22. yılında yaşatmaya çalışıyoruz" diyen Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yaşam gücümüzü de değerli tiyatro severlerin katkısıyla gerçekleştiriyoruz. ‘İnsanlık Ölmedi Ya’ adlı oyunumuzda dürüst ama bazen enayi yerine koyulan bir hukuk adamının trajikomik öyküsü anlatılmaktadır. Oyunun yönetmenliğini Necati Zengin yaptı. Dekor Nevzat Ofluoğlu, kostüm Hande Kantarcı, ışık ve efekt Suat Küçük ile Aygül Güner’ e aittir. Oyuncular; Necati Zengin, Süleyman Sırtkaya, Nevzat Ofluoğlu, Yusuf Küçükosman, Serkan Serbest, Adem Yıldırım, Cemre Can Avcı, Halit Şahin, Hande Kantarcı ve Serpil Doruk'tur."

Zengin, oyunun Trabzon'un ardından turneye çıkacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı