Türkiye'nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, kurulduğu 2006 yılından bu yana 54 konserde yaklaşık 60 bin kişiyle buluştu

Türkiye'nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası
Türkiye'nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası
GİRİŞ 30.01.2015 21:52 GÜNCELLEME 30.01.2015 21:52

Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, kurulduğu 2006 yılından bu yana 54 konserde yaklaşık 60 bin kişiyle buluştu.

Doğuş Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye'deki çeşitli konservatuvarlardan seçilen 11-18 yaş grubu öğrencilerin oluşturduğu orkestra, "10. Yıl Özel Programı" kapsamında ilk konserini, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde verdi.

Keman sanatçısı Cihat Aşkın'ın eşlik ettiği orkestra, Ulvi Cemal Erkin'in keman konçertosu ile Peter İlyiç Çaykovski'nin "5. Senfoni Mi Minör Op. 64" adlı eserini seslendirdi.

Konser öncesi AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Orkestra Şefi ve Genel Müzik Direktörü Rengim Gökmen, kuruldukları günden bu yana yurt içi ve yurt dışında verdikleri 54 konserde 60 bini aşkın dinleyiciye ulaştıklarını söyledi.

Gökmen, çok sesli evrensel sanat müziğinin değerlerini, genç nesillere yine çocuk ve gençler aracılığıyla ulaştırmayı amaçladıklarını ifade ederek, "Türkiye'de son 20 yılda önemli sayıda konservatuvarın öğretime başlaması, genç yeteneklerimizin Avrupa sahnelerinde yer almasını sağladı. Bu bir aydınlanma projesidir. Evrensel sanat müziği, okuma, felsefe ve edebiyat ile diğer sanat dallarına ilgiyle gelişir" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu