İzmir yeni bir festivale "merhaba" diyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ünlü besteci Ahmet Adnan Saygun adına müzik festivali düzenleyecek

İzmir yeni bir festivale "merhaba" diyecek
İzmir yeni bir festivale "merhaba" diyecek
GİRİŞ 01.02.2015 11:41 GÜNCELLEME 01.02.2015 11:41

İzmir kültür sanat hayatı, ünlü besteci Ahmet Adnan Saygun adına düzenlenecek yeni bir müzik festivaliyle renklenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ünlü besteci Ahmet Adnan Saygun'u, adını taşıyan sanat merkezinin ardından düzenlenecek müzik festivaliyle yaşatacak.

"Saygun Müzik Festivali" adıyla bu yıl ilk kez 2-9 Şubat tarihlerinde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenecek festival, dünyaca ünlü piyanistler Fazıl Say, Gülsin Onay, Jean Bernard Pommier, Emre Şen, Mauricio Vallina ile aynı zamanda orkestra şefliği yapan İbrahim Yazıcı'yı ağırlayacak.

Beethoven'ın tüm piyano konçertoları seslendirilecek

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon'da 2 Şubat Pazartesi günü saat 19.30’daki açılış konseriyle başlayacak. Ludwig van Beethoven'ın tüm piyano konçertolarının seslendirileceği açılış konserinde, şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Ege Sanat Senfoni Orkestrası, piyanistler Emre Şen, Gülsin Onay, Mauricio Vallina, Jean Bernard Pommier'e eşlik edecek.

Festivalin ikinci gününde ise piyanist besteci Fazıl Say, saat 20.00'de başlayacak konserle İzmirli sanatseverlerle buluşacak.

Genç piyanistler yarışacak

Festival, Devlet Tiyatrosu, Opera ve Bale Çalışanları Vakfı'nın (TOBAV) katkılarıyla genç piyanistlerin yeteneklerin sergileyeceği yarışmaya da ev sahipliği yapacak.

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda katılımcının başvurduğu ve Gülsin Onay, Jean Bernard Pommier, Emre Şen, Mauricio Vallina ve İbrahim Yazıcı'nın jüri üyeliği yapacağı Saygun Müzik Festivali Piyano Yarışması'nda, 11-17 ve 18-24 yaş kategorilerindeki değerlendirme sonucunda, ilk üç derecenin yanı sıra mansiyon ve en iyi Türk eseri yorumu özel ödülü verilecek.

Festivalin son kanser programı da yarışmada finale kalan genç piyanistlerin katılımıyla 7 Şubat Cumartesi gerçekleşecek. Konserde, genç piyanistlere şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Ege Sanat Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

Piyanist adaylarına ustalarla çalışma fırsatı

Saygun Müzik Festivali ayrıca 9 Şubat'a kadar piyano eğitimi alan öğrenciler ile piyano bölümü mezunlarına, dünyaca tanınmış piyanistler Emre Şen ve Edna Golandsky ile çalışma fırsatı sunacak.

Festivalde "ustalık sınıfı" adıyla yer alan etkinlikle piyanist adayları bilgi ve deneyimlerini artırarak, müzikal anlayışlarını geliştirme imkanı bulacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti