Tarihi cami restore edildi

Fatsa İlçesi Bolaman-Gölbaşı mevkii, Ilıca yol ayrımında bulunan tarihi cami restore edildi.

Tarihi cami restore edildi
Tarihi cami restore edildi
GİRİŞ 13.02.2015 17:18 GÜNCELLEME 13.02.2015 17:18

Başkan Enver Yılmaz, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada; “Ecdadımızdan kalan tarihi değerlerimize sahip çıkıyoruz” dedi.

1780 yılında yapılan tarihi Bolaman Yenipazar Cami’nin restorasyonu Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Valiliği işbirliği ile tamamlandı.  Başkan Enver Yılmaz’ın talimatıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ekiplerinin kontrol ve denetiminde restore edilen Cami, 18. yy. taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olarak göze çarpıyor. 

Yapılan restorasyon kapsamında Cami’nin dış cephesi tamamen yenilenirken, iç mekanda döşeme ve tabanlar onarıldı, minber ve kürsüsü yenilendi. Bodrum kısmı kadınlar mescidi olarak düzenlenen Cami’de dış cephede aydınlatma elemanları kullanıldı. Eski durumu ibadet için oldukça bakımsız ve kullanışsız olan Cami, yürütülen bu restorasyon çalışması ile vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi. Büyükşehir Belediyesi Cami’nin minaresinin ve çevre düzenlemesinin yapımına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

TARİHİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, restorasyon çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada;  “Ecdadımızdan kalan tarihi değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Yıllardır bakıma muhtaç bu gibi eserleri onararak vatandaşlarımızın kullanımına sunmak en önemli görevlerimizdendir. Anayol üzerinde ve dolayısıyla hep gözümüzün önünde olan Yenipazar Cami’nin minare ve çevre düzenlemesini en kısa zamanda bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...