Narmanlı Han’ın belgeseli çekiliyor

İstiklal Caddesi’nin simge yapılarından olan Narmanlı Han’ın belgeseli çekiliyor..

Narmanlı Han’ın belgeseli çekiliyor
Narmanlı Han’ın belgeseli çekiliyor
GİRİŞ 16.02.2015 15:33 GÜNCELLEME 16.02.2015 15:33

İtalyan Mimar Giuseppe Fossati tarafından 1831 yılında İstiklal Caddesi’nin Tünel girişine inşa edilen ve Rusya’nın İstanbul’daki ilk elçilik binası Narmanlı Han, Yönetmen Burcu Soydan’ın projesiyle belgesel oluyor. 

Sanatın Merkezi 

Akranı hiçbir yapıya benzemeyen özelliklere sahip olan Narmanlı Han, tarih boyunca bir çok yazar, ressam ve heykeltıraşa ev sahipliği yapmıştır. Bu isimler arasında,  Yazar Bedri  Rahmi Eyüpoğlu ve Ahmet Hamdi Tanpınar, Ressam Aliye Berger, ünlü Heykeltraş Dr. Firsek Karol ve Gazeteci Neşet Atay gibi isimler yer almaktadır. 

İstiklal Caddesi’nde aynı tarihlerde yapılan yapıların aksine köşeli, süslü ve 6-7 katlı olmayan Narmanlı Han, üç katlı künt – fil ayağı sütunları olan – caddeden sokağa doğru kavisle dönen ve büyük bir avluya sahip olan çok farklı bir yapıdır. 

Gerek mimarisi ve gerekse hikayesi ile sıra dışı olan Narmanlı Han, ilk görüşte sanki Antik Çağlar’dan beri İstiklal Caddesi’nde duruyor izlenimi vermektedir. 2014 yılında 57 milyon dolara satılan ve akıbetinin ne olacağı henüz bilinmeyen Narmanlı Han’ın ölümsüzleşmesi için hazırlanan belgesel projesi yapım desteği için Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’ne sunuldu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti