İlkokulu zorla bitirdiler, para basıyorlar

Magazin dünyasının zirvesinde olan ve milyonlarca hayranı tarafından taklit edilen birçok ünlünün ilkokul mezunu olduğunu biliyor muydunuz? Güzide Duran'dan Petek Dinçöz'e, Ebru Gündeş'den Sibel Can'a çoğu okumamış.

İlkokulu zorla bitirdiler, para basıyorlar
İlkokulu zorla bitirdiler, para basıyorlar
GİRİŞ 13.09.2004 19:32 GÜNCELLEME 13.09.2004 19:32

Onlar Türkiye'nin en çok konuşulan, en medyatik isimleri. Yaptıkları, konuştukları ve giydikleriyle olay olan bu isimler, sürekli gündemde kalmayı başarıyor. Öyle ki fanatikleri onlarla yatıp, onlarla kalkıyor, onları yakından takip ve taklit ediyor. Herkesin hayranlık duyduğu bu isimler kazandıkları paralarla da adeta dudak uçuklatıyor. Şimdiki yaşamlarının aksine çocuklukları yoksulluk ve acı ile dolu. Magazin aleminin zirvesinde olan bu isimlerin ortak özelliği ise ilkokul mezunu olmaları. Güzide Duran'dan Petek Dinçöz'e, Ebru Gündeş'den Sibel Can'a kadar birçok ünlü okul yüzü görmemiş... Ancak onlar sanat yaşamlarıyla birlikte kendilerini geliştirip, yetiştirmenin haklı gururunu taşıyorlar.



DOĞUŞ

Gerçek ismi Orhan Baltacı olan Doğuş, diğer sanatçılar kadar şanslı değil. İlkokul 3'ten terk olan Doğuş, küçük yaşta cezaevi ile tanıştı. Gençliğinin büyük bir kısmını cezaevinde geçiren ünlü şarkıcı bu dönemde müziğe yöneldi. Bir şarkıyla ünlü olan Doğuş, şimdi genç kızların gözdesi.



EBRU GÜNDEŞ

Muhteşem sesiyle sahnelerin en başarılı sanatçısı olan Ebru Gündeş de genç yaşına rağmen kendini çok iyi yetiştirip eğiten sanatçılar arasında. İlkokul bittikten sonra konfeksiyon işçisi olarak çalışmaya başlayan Gündeş, sanat dünyasına da küçük yaşlarda girerek büyük ses getirdi. Başarılı sanatçı, kendini her geçen gün daha da geliştiren ünlülerden.



SİBEL CAN

Ünlü şarkıcı, ailesinin ekonomik yetersizliğinden dolayı 12 yaşında okulu bırakarak, sahneye çıkmaya başladı. Küçük yaşta sahne aldığı Maksim, bu yüzden birkaç günlüğüne kapatılmıştı. Her şeye rağmen kendini geliştirmeyi ihmal etmeyen Sibel Can, şimdilerde iyi derecede İngilizce konuşuyor. Politikadan, güncel olaylara kadar fikir beyan etmekten çekinmeyen Can, artık üniversite mezunlarına bile taş çıkaracak bilgiye sahip.



GÜZİDE DURAN

Amerika'da 'Guzi' olarak tanınan ve şimdilerde ana dili gibi İngilizce konuşan ünlü manken Güzide Duran, kendini yetiştirmeye devam ediyor. Ailesinin maddi yetersizliğinden dolayı Mersin Mobil Ortaokulu 3'üncü sınıftan ayrılan başarılı manken, eğitimini yarıda bırakarak tezgahtarlık yapmaya başlamıştı.



MUAZZEZ ERSOY

Gerçek ismi Yıldız olan sanatçı, taksi şoförü bir babanın kızı. Okumaya meraklı olan Ersoy, ortaokul bitikten sonra Taksim Lisesi'ne kaydını yaptırdı. Ancak daha birinci sınıftayken ailesinin isteği üzerine evlenerek eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Ersoy, eğitimini yarıda bırakmış olmanın burukluğunu yaşıyor.



PETEK DİNÇÖZ

Sahnelerin en gözde şarkıcısı olan Petek Dinçöz, kırdığı potlarla da oldukça ünlü. Cumhuriyetin kuruluş tarihini bile bilmeyen Petek, bunu vitamin eksikliğinden oluşan unutkanlık hastalığına bağlamıştı. Güzel şarkıcı şimdilerde lise diplomasını dışardan almak için uğraşıyor.



YILDIZ TİLBE

Yorumculuğunun yanı sıra söz yazarı kimliğiyle de ön planda olan Yıldız Tilbe, iyi şarkıcı olmanın yolunun sadece konservatuvar okumaktan geçmediğinin iyi bir örneği. Rahmi Balaban ilkokulu mezunu olan Tilbe, eğitimini sürdürmeyerek konfeksiyon ve atölye işçisi olarak çalışma hayatına atılmış.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak