Akaryakıt sevkiyatının durduğu iddiası

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir grup taşımacılık firma sahibi, Irak'tan yapılan akaryakıt sevkıyatının durduğu gerekçesiyle basın açıklaması düzenledi

Akaryakıt sevkiyatının durduğu iddiası
Akaryakıt sevkiyatının durduğu iddiası
GİRİŞ 01.03.2015 17:44 GÜNCELLEME 01.03.2015 17:44

Silopi ilçesinde bir grup taşımacılık firma sahibi, Irak'tan yapılan akaryakıt sevkıyatının durduğu gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.

Habur Sınır Kapısı yakınlarında bulunan TPIC sahasında toplanan firma sahipleri adına açıklama yapan Abdulgaffur Tatar, akaryakıt sevkıyatında yaşanan duraksamalar nedeniyle az 7 bin civarında işçinin bu durumdan etkilendiğini savundu.,

Tatar, Kuzey Irak'taki bölgesel hükümetle yapılan 50 yıllık petrol anlaşması ve merkezi hükümetin aynı yöndeki açıklamaları sonrası Türkiye’de nakliye şirketlerinde hareketlenme olduğunu belirterek, "Kısa bir süre içinde büyük riskler alarak araç ve tanker alımlarına seferber olundu. Bu durum büyük bir ekonomik ve iş izdihamına vesile oldu. Hükümetimizin bu tür ekonomik canlılık yapan projeleri bölge halkını son derece memnun etti" dedi.

Bazı olumsuz olaylardan sonra boru hattıyla taşınması zor olan ve ancak izocamlı araçlarla nakliyesi yapılabilen ağır ham petrolün nakliyesinin durduğunu ifade eden Tatar, şunları söyledi.

Kısa bir sürede çözülmese yıllardır bankalarla çalışan firmalar olarak çek senet ve kredi borçlarını zamanında ödemiş şirketlerimizin zor durumda kalacağı, çek, senet veya kredi taksitlerini ödeyemez duruma gelineceği buda çok sayıda şirketin iflası anlamına gelir. Hükümet yetkililerinin bu taleplerimizi dikkate alacığını umar gerekenin bir an önce yapılmasını dileğiyle saygılarımızı sunarız."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi