Yaşar Kemal'in vefatı

Yaşar Kemal'in memleketi Osmaniye'nin Hemite köyünde, adına yaptırılan kültürevine ve "İnce Memed" anıtına ziyaretçiler ilgi gösteriyor

Yaşar Kemal'in vefatı
Yaşar Kemal'in vefatı
GİRİŞ 02.03.2015 16:45 GÜNCELLEME 02.03.2015 16:45

Türk edebiyatının "ulu çınarı" Yaşar Kemal'in memleketi Hemite (Gökçedam) köyünde, adına yaptırılan kültür evine ve "İnce Memed" anıtına ziyaretçiler ilgi gösteriyor.

Yaşar Kemal'in vefatından sonra Hemite köyünde bulunan, en çok bilinen romanlarından birine ismini veren İnce Memed anıtı, adını taşıyan park, eserleri ve fotoğraflarının sergilendiği kültürevi, vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor.

Bazı siyasi parti, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar, anıta çiçek bıraktı.

Osmaniye Tabipler Odası Başkanı Bengü Başlamışlı İmadoğlu, AA muhabirine, Kemal'in vefatına çok üzüldüğünü söyledi.

Yaşar Kemal'in, eserleriyle Çukurova'yı dünyaya tanıttığını belirten İmadoğlu, "Türk edebiyatının "ulu çınarı"nı kaybettik. O, eserlerde ve gönüllerde yaşayacak. O, sınırları çoktan aşmış bir yazardı. Yaşar Kemal, ilkeleri, insani bakış açısı, onlarca dile çevrilmiş romanlarıyla bu topraklarda yetişti. Çukurova dilsiz, İnce Memed yetim kaldı. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Yedinci sınıf öğrencisi Hatice Aslan da, "Yaşar Kemal, köyümüzü temsil ediyordu. Sınıfça İnce Memed anıtına çiçek bıraktık. Parkı ziyaret ettik, kültürevinde kitaplarına, fotoğraflarına baktık" dedi.

Şair kişiliğiyle tanınan köy halkından Seyfi Metin de İnce Memed anıtı önünde, Yaşar Kemal için yazdığı "Bir çınar yıkıldı" şiirini okudu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?