Sinefesto eğitim atölyeleri başlıyor

Türkiye Yazarlar Birliği’nin katkılarıyla Mart’ta ‘sinema yazarlığı’, ‘sinema haberciliği’ ve ‘ sinema röportajcılığı’ atölyeleri başlıyor.

Sinefesto eğitim atölyeleri başlıyor
Sinefesto eğitim atölyeleri başlıyor
GİRİŞ 02.03.2015 17:30 GÜNCELLEME 02.03.2015 18:12

5 yıla yakın zamandır sinema camiasında kendine özgün bir yer edinen Sinefesto, eğitim atölyelerini hızlandırıyor. Sinemaya meraklı ve kendini yetiştirme arzusunda olan gençlere imkân sağlamayı amaçlayan atölyelerde kontenjan sınırlı. Başvurular sonrası yapılacak mülakatlar ile sınırlı kursiyer listesi belirlenecek.

ATÖLYELER MART’TA BAŞLIYOR

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin katkılarıyla ‘Sinema Yazarlığı’ ve ‘Sinema Haberciliği’ ile ‘Röportaj’ atölyeleri 14 Mart 2015 Cumartesi günü başlayacak. 1-10 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacak başvurular yalnızca internet üzerinden, sinefesto.com adresinden alınacak.

Başvurular sonrası kontenjanı belirlemek üzere 12-13 Mart’ta TYB İstanbul Şubesi’nde mülakat yapılacak. Mülakat tarihi e-posta veya telefon ile bildirileceği için başvuru formunun eksiksiz doldurulması önemli.

 

 

 

DERSLERİ KİMLER VERECEK?

‘Sinema Yazarlığı’ alanında toplam 4 hafta sürecek atölyede katılımcılar haftada 3 saat eğitim görecek. ‘Sinema Haberciliği’nde 2 hafta, ‘Röportaj’da ise yine 2 hafta ders görülecek.

Yazarlık atölyesinde eğitimler Yeşim Tonbaz tarafından verilecek. Atölyenin konuk yazarı ise Nihal Bengisu Karaca olacak. ‘Röportaj’ derslerini Gülcan Tezcan, ‘habercilik’ derslerini ise Abdulhamit Güler verecek. Bu alanda da sürpriz isimler kursiyerlerle buluşup tecrübelerini aktaracak.

“GENÇLERLE UZUN BİR YOLA ÇIKACAĞIZ”

Amaçlarının, sinemaya donanımlı gençler kazandırmak olduğunu ifade eden Sinefesto Genel Yayın Yönetmeni Abdulhamit Güler, atölyelerin sadece bir başlangıç olduğunu ifade etti. Güler, atölyeleri tamamlayacak olan kursiyerlerle çeşitli alanlarda birlikte çalışmayı arzu ettiklerini belirtti. “Bu toprağın değerlerine ve kadim kültürüne bağlı gençlerle uzun bir yola çıkmak istiyoruz” diyen Güler, “Yazarlık, habercilik, röportaj, film çekimi ve daha birçok alanda faaliyet gösteren Sinefesto, bize katılacak genç arkadaşlarla yakın zamanda adından daha çok söz ettirecek” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri