Tiyatro AKOT, gençlerin yaşamını değiştirdi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencileri ile kentteki gençlerden oluşan tiyatro ekibi, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp sanata yönlendiriyor.

Tiyatro AKOT, gençlerin yaşamını değiştirdi
Tiyatro AKOT, gençlerin yaşamını değiştirdi
GİRİŞ 03.03.2015 10:14 GÜNCELLEME 03.03.2015 10:14

Üniversite öğrencileri ve Bitlisli gençlerin Bitlis Eğitim ve Sanat Derneği bünyesinde bir araya gelerek kurduğu Anadolu Komedram Oyuncuları Tiyatrosu (Tiyatro AKOT), 4 yıldır gençleri kahvehane köşeleri ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için sanat faaliyeti yürütüyor.

Ekonomik sıkıntılara rağmen çalışmalarına devam eden ekip, başarılı çalışmalarından dolayı İzmir Menemen 7. Ulusal İnadına Tiyatro Festivali'ne davet edildi.

Tiyatro ekibinin kurucusu ve eğitmeni Gökmen Okdayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite öğrencileri ve Bitlisli gençlerden gelen yoğun talep üzerine böyle bir ekip kurduklarını söyledi.

2011 yılında tiyatro faaliyetlerine başladıklarını ifade eden Okdayan, şöyle konuştu:

"Gençler bir araya gelip bu ekibi kurmayı istediklerini söyledi. Biz de ekibi kurduk. Ekibimizle madde bağımlılığıyla mücadele konusunda birçok proje ürettik. Gençleri, kahvehane köşelerinden, madde bağımlılığından kurtarıp tiyatroya kazandırdık. Bununla ilgili çalışmalarda istediğimiz seviyeyi yakalayamadık. Çünkü hiçbir destek almadan, kısıtlı imkanlarla bu çalışmaları yürüttük. Bitlis'in ileri gelen iş adamlarından destek bekliyoruz. Bunu kendimiz için değil, gençler için istiyoruz. Türkiye'nin ve Bitlis'in geleceği gençlere destek versinler istiyoruz."

Yolu sanattan sevgiden geçen, yaşadığı yeri, coğrafyayı, toplumu sahiplenen ve toplum için bir şeyler yapmak isteyen bir topluluk olduklarını belirten Okdayan, sıkıntılarını ve taleplerini tiyatroyla dile getirdiklerini ifade etti.

4 yıl önce kurdukları tiyatro ekibinin büyük bir başarıya imza attığını belirten Okdayan, İzmir Menemen 7. Ulusal İnadına Tiyatro Festivali'ne Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden davet edilen tek ekip olduklarını ve bunun ekipteki gençlerin başarı çalışmalarından kaynaklandığını kaydetti.

Tiyatro oyuncularından üniversite öğrencisi Eda Akın ise Batmanlı olduğunu ve tiyatro ekiplerinde doğudan batıya her kesimden gençlerin bulunduğunu belirtti.

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın dışında ekip olarak dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdiklerini anlatan Akın, şöyle konuştu:

"Bu barış ve kardeşlik mesajını tiyatro üzerinden veriyoruz. Tiyatroyu arkadaşlarımız arasında sevdirmeye çalışıyoruz. Üniversite öğrencileri bağımsız yaşadıkları için uyuşturucu bataklığına kolay düşebiliyor. Arkadaşlarımızı tiyatroyla buluşturup, boş zamanlarında sanatla uğraşmasını sağlıyoruz. Genelde genç arkadaşlarımız boş zamanlarında kafelerde okey oynayıp, boş zamanlarını öldürüyor. Biz bunun yerine sanat yapıyoruz."

Hüseyin Çerkezoğlu da Diyarbakırlı olduğunu ve daha önce boş zamanlarını kahvehane köşelerinde geçirdiğini anlattı.

Arkadaşlarının tavsiyesiyle tiyatro ekibine katıldığını dile getiren Çerkezoğlu, tiyatroya hobi için değil, sanat için geldiklerini kaydetti.

Gençler arasında uyuşturucu ve madde bağımlılığı olaylarına şahit olduklarını belirten Çerkezoğlu, bu kötü alışkanlıklardan arkadaşlarını kurtarmak için mücadele ettiklerini söyledi.

Hataylı Evin Balık ise ülke genelinde Bitlis'i tanıtmayı amaçladıklarını belirterek "Ülkenin her yerinde arkadaşımız burada tiyatro yapıyor. Tiyatrodan önce boş zamanlarımı okey oynayarak geçiriyordum. Ama tiyatroyla bu alışkanlıklardan vazgeçtim" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü