"İkincil konutlar 12 ay boyunca turizme hizmet edebilir"

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özdemir:

"İkincil konutlar 12 ay boyunca turizme hizmet edebilir"
"İkincil konutlar 12 ay boyunca turizme hizmet edebilir"
GİRİŞ 04.03.2015 10:35 GÜNCELLEME 04.03.2015 10:35

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir, "ikincil konutların ekonomiye ciddi anlamda yük getirdiğini, geniş çapta bir eylem planıyla atıl konutların 12 ay boyunca turizme hizmet edebileceğini" belirtti.

Üniversiteden yapılan açıklamada Türkiye'de sayıları 600 bine yaklaşan yazlık konutların dört mevsim turizme kazandırılabileceği ifade edildi.

Doç. Dr. Özdemir Avrupa'da 49 milyon kişinin daha uzun süreli geceleme yapmak veya ev ortamının sunduğu olanaklardan faydalanmak için ev kiralayarak tatil yaptığını kaydetti.

İkincil konutların turizmde alternatif gelir oluşturma arayışlarının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de devam ettiğini aktararak, şunları dile getirdi:

"Ülke ekonomisine ciddi anlamda yük getiren bu ikincil konutlar için daha geniş çapta bir eylem planı hazırlanmalı. Bu eylem planıyla atıl konutlar 12 ay boyunca turizme hizmet edebilir. Ayrıca yeterli konaklama imkanı sağlanamadığı için gerçekleştirilemeyen uluslararası konferanslara ve büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapılabilir. İspanya'da ikincil konutların hayata geçirilmesi için planlanan proje başarıyla hayata geçirildi. İsviçre'de 250 bin otel yatak arzına karşın 1 milyon ikincil konut yatak arzı bulunmakta. İspanya’da ise yatak arzının yaklaşık yüzde 75'i ikincil konutlardan sağlanmakta."

Açıklamada Karadeniz'de 170 bin, Marmara'da 111 bin, Ege'de 88 bin, Akdeniz'de 80 bin, İç Anadolu'da 72 bin, Doğu Anadolu'da 23 bin, Güneydoğu Anadolu'da 6 bin ikincil konut olduğu kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?