Şanlıurfa Mozaikleri halıya işlenecek

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Uslu: "Bu proje sadece kadın istihdamı projesi ya da sadece bir el sanatları ayağa kaldırma projesi değil. Aynı zamanda Şanlıurfa'nın turizm ve kültür değerini artırmak adına mozaiklerimizi ilk defa ipek halılara işleyerek dünyada seçkin evlere sunmak için gerçekleştirilen bir proje"

Şanlıurfa Mozaikleri halıya işlenecek
Şanlıurfa Mozaikleri halıya işlenecek
GİRİŞ 05.03.2015 00:14 GÜNCELLEME 05.03.2015 00:14

Şanlıurfa Valiliği ile Han Halı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi arasında vatandaşların niteliklerini artırmak ve belge almalarını sağlamak için düzenlenecek halı dokuma kurslarına ilişkin protokol imzalandı.

Valilik makamında düzenlenen imza törenine, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Vali İzzettin Küçük, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve Han Halı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Ör katıldı.

Milletvekili Karahan Uslu'nun girişimleriyle başlatılan projeyle Şanlıurfa'daki mozaikler halılara işlenerek hem tanıtılacak hem de kadınlara istihdam alanı oluşturulacak.

Karahan Uslu, imza törenin ardından yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın tarihi ve dokusuyla dünyada sayılı şehirlerden birisi olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'nın dünyada eşi ve benzeri olmayan mozaiklere ev sahipliği yaptığını belirten Uslu, "Bu projeyi paylaştığımda bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadım. Bu proje sadece kadın istihdamı projesi ya da sadece bir el sanatları ayağa kaldırma projesi değil. Aynı zamanda Şanlıurfa'nın turizm ve kültür değerini artırmak adına mozaiklerimizi ilk defa ipek halılara işleyerek dünyada seçkin evlere sunmak için gerçekleştirilen bir proje. Kültür ve Turizm Bakanlığından izin almamız halinde yeni açılacak müzede küçük bir iş yerinde halılarımızı sergileyebileceğiz. Şehre gelen turistlere burada küçük ipek halılara işlenmiş mozaikleri tanıtmış olacağız" dedi.

Vali Küçük ise halk eğitim bünyesinde başlatılacak projenin sadece istihdam sağlanmaya yönelik olmadığını, projenin aynı zamanda kentteki kültürel değerlerin tanıtıma büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Projede Suriyeli kadınların da istihdam edilmesinin planlandığını anlatan Küçük, "Ücretle sınırlı bir iş değil bu, kadınlar beli bir eğitimden sonra bir sanat sahibi olacak. Kadınlar hayatlarında her zaman kendilerini güçlü kılacak sanat sahibi olacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Küçük, günün anısına Han Halı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ör'e fincan takımı hediye etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!