İzmir'de kültür sanat

İzmir Avrupa Caz Festivali, Erik Truffaz Quartet'ın piyano ikilisi Ufuk ve Bahar Dördüncü ile sahne alacağı konserle başlayacak

İzmir'de kültür sanat
İzmir'de kültür sanat
GİRİŞ 05.03.2015 11:52 GÜNCELLEME 05.03.2015 11:52

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) bu yıl 22'ncisi düzenlenecek İzmir Avrupa Caz Festivali, açılış konseriyle başlayacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) "Jazz Meets Classic' adıyla düzenlenecek konserde, Erik Truffaz Quartet, piyano ikilisi Ufuk ve Bahar Dördüncü ile sahne alacak.

Konserde, dünyaca ünlü trompetçi Erik Truffaz'ın "Taksim" adlı eserinin dünya prömiyeri gerçekleştirilecek.

Paolo Di Sabatino (piyano), Marco Siniscalco (bas) ve Glauco Di Sabatino'dan (davul) oluşan Paolo Di Sabatino Trio, yarın AASSM'de sahne alacak.

Paolo Di Sabatino Trio üyelerinin müzisyenlerle bir araya geleceği üç günlük workshop sonunda, 9 Mart'ta Açık Caz Orkestrası final konseri yapılacak.

Altı film gösterisi, bir seminer ve dört atölye çalışmasının bulunduğu festival, 21 Mart'ta sona erecek.

Uluslararası İzmir Kukla Günleri

Bu yıl 9'uncu kez düzenlenen Uluslararası İzmir Kukla Günleri, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Sarayı'nda bu akşam düzenlenecek gala gösterisiyle başlayacak.

Galada, İspanya'dan Trukitrek Kukla Topluluğu'nun, insan hareketlerine en yakın olarak tarif edilebilecek "humannet" tekniğiyle sergilediği "Yengeç Oteli" adlı oyunu sahnelenecek.

Bu yıl 23 ülkeden 40 kukla tiyatrosunun Aliağa'dan Çeşme'ye 38 farklı gösteri mekanında oyunlarını sahneleceği etkinlik, 22 Mart'a kadar devam edecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu

İzmir Devlet Tiyatrosu, pazar ve pazartesi hariç, hafta boyu Necmi Onur'un yazdığı, Ayper Erener'in oyunlaştırdığı, Metin Oyman'ın yönettiği "Arap Abdo"yu sahneleyecek.

Oyunda, Tanzimat’la birlikte batılı tarzda gece hayatıyla tanışan Osmanlı’nın Beyoğlu eğlenceleri mercek altına alınıyor.

Çocuk oyunu "Neşeli Kampçılar" ise pazar sahnelenecek.

İZDOB

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) orkestrası, bu akşam Elhamra Sahnesi'nde, "Operada Hayal Et" adıyla oda müziği konseri verecek.

İZDOB, Dünya Kadınlar Günü konserini Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan anısına düzenleyecek.

Elhamra Sahnesi’nde cumartesi yapılacak konserde, Tolga Taviş yönetimindeki orkestra, kadın bestecilerden Özge Gülbey Usta’nın eserlerini ilk kez seslendirecek.

Mevlana düşüncesinin toplumda kabul görmesi, Şems-i Tebrizi ile karşılaşma, semanın doğuşu ve yaygınlaşması, Şems’in kayboluşu, Mevlana’nın yedi öğüdü ve çağrısının, dans estetiğiyle sunulduğu "Mevlana'nın Çağrısı" balesi, AASSM'de izlenebilir.

Diğer etkinlikler

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) yarın AASSM'de Orhun Orhon'un şefliği, kemancı Svetlin Roussev solistliğinde konser verecek.

Fatih Erkoç Akustik Quartet konseri, yarın Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu‘nda, cumartesi Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) izlenebilir.

Ferhan Şensoy, tek kişilik gösterisi Ferhangi Şeyler ile bu akşam AKM'de seyircisiyle buluşacak.

Genco Erkal, "Bir Delinin Hatıra Defteri" adlı tek kişilik oyununu, 9-10 Mart'ta Sabancı Kültür Sarayı'nda sahneleyecek.

Sergiler

İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında, Aykut Uslutekin'in "Cazın Büyüsü" adlı fotoğraf sergisi, 14 Mart'a kadar 1462 Contemporary Art Gallery'de, 13. Caz Festivali Afiş Yarışması sergisi 21 Mart'a kadar AASSM'de gezilebilir.

Uluslararası İzmir Kukla Günleri çerçevesinde, Suat Veral ve Merve İlken'in "Ustadan Çırağa Karagöz Tasvirleri", Ljudmil Nikolov'un "İpler ve Yüzler" resim sergisi, Cenk Güçer'in "Fotoğrafçı Gözüyle Kukla", DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin "İlk Adımlar 2" kukla sergisi, İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi'nde, festival süresince açık kalacak.

Hürmüz Aslantürk'ün "Sonbahar Anadolu" adlı bakır rölyef ve resim sergisi, 16 Mart'a kadar Çetin Emeç Sanat Gelerisi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

Ressam Nesa Sarv Charandabi'nin "Yanan Şehrin Kadınları" adlı sergisi AASSM'de, "Renkli Fırçalar" adlı karma resim sergisi Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde, 9 Mart'a kadar görülebilir.

"Arkas Koleksiyonu’nda Osmanlı Halı Sanatı" sergisi, 14 Haziran'a kadar Arkas Sanat Merkezi’nde açık kalacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk