8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Şırnak'ta Aile Destek Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
GİRİŞ 05.03.2015 19:48 GÜNCELLEME 05.03.2015 19:48

Merkezin Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Aile Destek Merkezi Müdürü Hüsniye Yüksel Sanır, kadınların tarih boyunca fiziksel olarak erkelere olan farklılıklarından ötürü iş yaşamında, siyasette onlar kadar yer almadığını savundu.

Kadın ve eşitlik kavramının, toplum tarafından kabul görmeye başlamasından sonra kadınların sosyal, iş yaşamı ve siyasette daha çok yer aldığını belirten Sanır, "Amacımız bu süreci hızlandırmak ve kadınlarımızın hak ettiği seviyede temsilini ve katılımını sağlamaktır" dedi.

Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği Başkanı Hatice Atan da, kadınların toplumun ayrılmaz ve en önemli parçası olduğunu belirtti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Kadırhan ise, kadına şiddet eylemlerinin her geçen gün arttığını ve bunun engellenmesi için en büyük görevin erkeklere düştüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından merkez bahçesinde "kadına şiddete hayır’’ kampanyası çerçevesinde imza toplandı. Başarılı kursiyerlere belge verilmesinin ardından kadınlar, canlı müzik eşliğinde eğlendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor