Çanakkale'yi 100. yılında 'Ümraniye' unutmadı

Ümraniye Belediyesi, “100. Yılında Çanakkale Zaferi’’ adlı Resim Sergisi açılış törenini Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde gerçekleştirdi.

Çanakkale'yi 100. yılında 'Ümraniye' unutmadı
Çanakkale'yi 100. yılında 'Ümraniye' unutmadı
GİRİŞ 06.03.2015 12:10 GÜNCELLEME 06.03.2015 13:22

Ümraniye Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 100.yılını bir dizi etkinlikle kutlamaya devam ediyor. Belediye tarafından 11 yıldır geleneksel olarak düzenlenen resim yarışması sonuçlarının açıklanması üzerine sergilenmeye değer 35 eser görücüye çıktı. Bu yıl ki konusu “100.yılında Çanakkale” olan birbirinden değerli eserlerin bulunduğu resim sergisi 03-08 Mart tarihleri arasında saat: 09:00 ile 17:00 saatleri arasında Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak. 

Tarihimizin destansı hadiselerinden esinlenerek Çanakkale Zaferi'ni 100. yılında resim sanatı ile bir kez daha yaşamak ve yaşatabilmek adına düzenlenen serginin açılış törenine; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu ve yönetimi, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ak Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun ve Yönetimi, Eski İlçe Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, jüri üyelerinden Prof.Dr. Hüsrev Subaşı, Ekber Yeşilyurt, Prof.Dr. Zeki Kuşoğlu, Prof.Dr. Fethiye Erbay, Prof.Dr. Ayşe Özel’in yanı sıra klasik sanatların ünlü temsilcileri, Hasan Çelebi, Ethem Çalışkan, Hikmet Barutçugil, Savaş Çevik, Ayten Tiryaki, Betül Bilgin, Ahmet Yenilmez, Kadıköy Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Burhan Öztürk ve öğrencileri, ödül alan eser sahipleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Kanal 24’te yayınlanan “Akşama Doğru’’ programının canlı yayın konuğu olan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk, 24 muhabiri Aslı Demircan Ulutaş’ın sorularını yanıtladı. Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk; “ Ümraniye Belediyesi Kültüre ve Sanata verdiği katkı ile artık gündeme oturmuş bir Belediye! Sayın Hasan Başkanı’mızın öngörüsü ile insanlarımızın kültür ve sanatının geliştirilmesi adına çok önemli bu projeler. Bu sene 11.’sini düzenlediğimiz Uluslararası Resim, Hikâye ve Şiir yarışmamızın artık sonuçlandığını ilan ettik. Vatandaşlar ile buluşan eserler, Üniversite hocalarından oluşan bir kurul tarafından objektif olarak seçildi. Çalışmaların içerisinde çok özgün, tekrardan uzak ve özel eserler var! Bu eserleri, Türkiye’ye ve dünyaya hediye ediyoruz’’ dedi.

Canlı yayın konuşmalarının ardından sergi açılışının konuşmasını AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu yaptı. Çakıroğlu yaptığı konuşmasında; “Prestijli kültür hamlesiyle birlikte Ümraniye’mizin kültür seviyesi de yükselmiştir. Geleneksel hale gelen yarışmalar bunlardan bir tanesi! 100. yılında Çanakkale konulu resim yarışması ile birlikte bir kez daha Çanakkale şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ümraniye Belediyemizi bu güzel organizasyondan dolayı özellikle kültür müdürlüğümüzü, kültür müdürlüğümüzden sorumlu Başkan Yardımcımız Türkan Öztürk Hanımefendi’yi ve bu güzel çalışmaların maestrosu Hasan Can Başkanı’mızı tebrik ediyorum. Son olarak, yarışmaya katılan tüm katılımcılara ve burada bizleri yalnız bırakmayan siz değerli katılımcılara teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ dedi.

Açılış konuşmasının ardından Başkan Hasan Can, konuklara hitaben bir selamlama konuşması yaparak katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

TRT sanatçısı Ahmet Turan Şan’ın canlı performansı ile seslendirdiğiÇanakkale Türküleri eşliğinde Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde birbirinden değerli eserlerin bulunduğu muhteşem sergi kurdele kesiminin ardından ziyaretçilerine açıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!