Bu işletmede sadece kadınlar çalışıyor

Yalova'da, erkek işletme sahiplerinin egemen olduğu süs bitkileri sektöründe mevsimlik çiçek üretimi yapan Aliye Yılmaz (40) sadece kadın işçi çalıştırıyor.

Bu işletmede sadece kadınlar çalışıyor
Bu işletmede sadece kadınlar çalışıyor
GİRİŞ 06.03.2015 14:19 GÜNCELLEME 06.03.2015 14:19

Altınova ilçesi Tavşanlı beldesinde faaliyet gösteren firmanın sahibi Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıldan bu yana tek başına evini geçindirdiğini, iki çocuk sahibi olduğunu ve 12 senedir bu sektörde yer aldığını söyledi.

Sahibi olduğu firmayı 6 yıl önce kurduğunu aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

"Çevremin beni sevmesi ve desteklemesiyle bir yer edindim, iş yeri açmaya karar verdim. Beni seven sektördeki patronların manevi desteğiyle bu işe başladım. Bu iş, kadın olarak çok zor. Bu işe başladığımda cebinde 1 lira bile olmayan bir insandım. Kadınların her şeyi yapabileceğini düşünüyorum. Bir erkeğin yapabildiği her işi yapabileceğini düşünüyorum. Kadın çalışanları tercih ediyorum çünkü bütün bayan çalışanlarım toprağından tutun, mevsimlik çiçek üretiminde, taşımada olsun erkeklerin yaptıkları işi yapıyor. Ben de onlarla bedenen çalışıyorum. O yüzden erkek eleman alma gereksimi duymadım. 4-5 aydır sadece bir erkek eleman çalışmaya başladı ama ondan öncesinde hep bayanlarla çalıştım. Toprak çekmede, taşıma, araba yüklemede hep bayanlar çalışıyor. Erkeklerden daha fazla onlarda enerji hissettiğim için bayanlar benim için daha önemlidir. Şu anda 13 bayan çalışanım var. Mevsim yeni başlıyor. Mevsimin başlamasıyla bayan çalışan sayımız 30 olacak. Normalde tek ya da iki erkek eleman yeterli oluyor."

Yılmaz, Yalova'nın bu sektörde tek kadın işletmecisi olduğunu sözlerine ekledi.

Çalışanlardan Bircan Badu (33) ise kadın bir patronla çalışmanın avantajlı olduğunu dile getirerek, "Kadınlarla çalışmak daha kolay. Manevi olarak daha iyi. Erkekle konuşamıyorsun fakat kadın patronla her şeyi konuşabiliyorsunuz. Yeri geldiğinde dertleşebiliyorsunuz da" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan