Mehmet Akif Ersoy kabri başında anıldı

Çanakkale Savaşı’nın 100. yıl dönümünde Milli Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy, kabri başında anıldı.

Mehmet Akif Ersoy kabri başında anıldı
Mehmet Akif Ersoy kabri başında anıldı
GİRİŞ 19.03.2015 11:50 GÜNCELLEME 19.03.2015 12:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yarın Feshane’de başlayacak ve 3 gün sürecek olan Burdur Tanıtım Günleri kapsamında İstanbul’a gelen Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Mustafa Saatcı ve AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in de hazır bulunduğu törene yöresel kıyafetler giyen vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Burdur’dan çıkan ilk milletvekillerinden birisi olarak 1. TBMM’de yer alan Mehmet Akif Ersoy için vefatının 79. yılında dualar okundu, kabri çiçeklerle donatıldı.
DAHA sonra törende kısa bir konuşma yapan Burdur Valisi Hakan Kürklü, Mehmet Akif Ersoy’un kalplerinde yaşadığını ifade ederek, “Böylesine anlamlı bir günde burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Üzerimize düşen görevi yaptık. Mehmet Akif Ersoy ülkemizin yetiştirdiği en büyük değerlerden birisiydi. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz. Feshane’deki Burdur Günleri’ne de tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Çok güzel bir festival olacak” ifadelerini kullandı.

10 BİN ADET CEVİZ EZMESİ İKRAM EDİLDİ

TÖREN sonra erdikten sonra grup Taksim’e yöneldi. Tünelden, Galatasaray Lisesi önüne kadar kağnı arabalarıyla birlikte Taksim Meydanı’na gidildi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüş sırasında vatandaşlara yöreye özgü 10 bin adet ceviz ezmesi dağıtılırken burada halk oyunları oynandı ve Burdur tanıtıldı.

TURİSTLER ‘ZORTLADI’

Ayrıca Amerika ve Güney Afrika’dan Türkiye’ye gezmek için gelen yaklaşık 10 turist de Burdur Zortlatması oyununa eşlik etti. Etkinlikten çok memnun kaldıklarını belirten turistler Feshane’ye de gideceklerini belirtti.
 

YORUMLAR 2
  • Feba 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede Akif in mezarının yurt dışında oldugunu düşünenler var bu memlekette tarihi nasıl unutturmuşlar millete.
    Cevapla
  • Kürşat Atakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet Cumhuriyet diye bağıran CHP lileri de ölen PKK lıların evinde değil bu Cumhuriyet için Istiklal Marşı nı yazan Mehmet Akif Ersoy un kabrinin başında görmek isteriz. Ne hikmetse ne anma törenlerinde ne de kabrinde göremedik bir CHP li,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor