"Çoban ressam", Balıklıgöl'ü tuvale aktardı

Ressam Şahin, Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı rivayet edilen tarihi Balıklıgöl'ün resimlerini yaptı

"Çoban ressam", Balıklıgöl'ü tuvale aktardı
"Çoban ressam", Balıklıgöl'ü tuvale aktardı
GİRİŞ 27.03.2015 13:05 GÜNCELLEME 27.03.2015 13:05

quot;Çoban ressam" olarak tanınan Süleyman Şahin, Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı rivayet edilen Balıklıgöl'ün resimlerini yaptı.

Bir sergiye katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Şahin, Cuma günü dolayısıyla yoğunluk yaşanan Balıklıgöl yerleşkesinde çalışma yaptı.

Vatandaşların ilgiyle takip ettiği Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin tarihi dokularını ve otantik zenginliğini çok beğendiğini söyledi.

"Dünya Ressamlar Günü"nün öncüsü olduğunu ve ressamların hak ettiği değeri almaları için mücadele ettiğini belirten Şahin, bunun için Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'ne (UNESCO) başvurduğunu da hatırlattı.

Sanatın halka inmesi gerektiğine inandığını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Bu şehri bir cennete benzetirim. Tarihi dokuları, otantik zenginliği ve doğasının güzelliği beni her zaman cezbetmiştir. Onun için burada resim yapmak istedim. Balıklıgöl'ün çevresi de beni çok etkiledi. Halkla iç içe çalışıyorum. Sanatın halka inmesi çok önemli. Bütün güzellikleri kendi ülkemde görüyorum. Memleketimizin her tarafı çok güzel. İsteriz ki sevgi, kardeşlik, barış olsun."

İzlenimci bir ressam olduğunu vurgulayan Şahin, çalışmasını 5-6 saatte bitirebileceğini, ardından da atölyede tekrar gözden geçireceğini kaydetti.

Çalışmayı izleyen Ali Kırmızıtoprak da resmi beğendiğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri