Şırnak'ta, "Genç Bilaller Ezan ve Kur’an-ı Kerim’i Okuma Yarışması"

Şırnak’ta Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) tarafından "Genç Bilaller Ezan ve Kur’an-ı Kerim’i Okuma Yarışması" düzenlendi.

Şırnak'ta, "Genç Bilaller Ezan ve Kur’an-ı Kerim’i Okuma Yarışması"
Şırnak'ta, "Genç Bilaller Ezan ve Kur’an-ı Kerim’i Okuma Yarışması"
GİRİŞ 27.03.2015 19:37 GÜNCELLEME 27.03.2015 19:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen yarışmaya, İl Müftüsü Ahmet Özkan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Çiftçi Dengiz, İHL Müdürü Saffet Alkış, kurum müdürleri,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İl Müftüsü Özkan, hürriyetin, vahdetin, kardeşliğin sembolü ve İslam’a çağrı olan, insanları felaha, kurtuluşa, birliğe ve beraberliğe çağıran ezanın ve Kur’an-ı Kerim'in güzel okunması gerektiğini söyledi.

Özkan, şöyle dedi:

"Böyle etkinliklerin, hayırlara, bereketlere, birliğe ilme yönelmeye Hz Peygamber’in ahlakına yönelmeye, Kur’an-ı daha fazla okumaya, anlamaya, manasını öğrenmeye, Kur’an-ı Kerim’i yaşamaya, okumaya, okutmaya, hayatımıza neşretmeye vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

Konuşmaların ardından öğrenciler, en güzel ezanı ve Kur’an-ı Kerim'i okumak için kıyasıya yarıştı.

İHL öğrencilerinin ilahileriyle renklendirdiği yarışmada, dereceye giren öğrenciler, çeyrek altınla ödüllendirildi.

Birinciye ödülü vermek için kürsüye gelen Milli Eğitim Müdürü Alagöz, Kur’an-ı Kerim'in, ezanın memleket ve milletten eksik olmaması temennisinde bulundu.

Yarışma birincisi Ferit Akdağ, ise “Yarışmaya girdiğim için çok mutlu ve heyecanlıyım. Birinci olmamda büyük emeği olan hocalarıma çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • yasin 9 yıl önce Şikayet Et
    inşallah bilallerin nesli çoğalır. bu yarışmalar artar. Ahlaklı ve dinine bağlı bir nesil yetişir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!