"Kardeşimin Filmi" belgeselinin galası yapıldı

Mersin'de çocuklar tarafından çekilen ve ilçelerdeki yaşamı anlatan "Kardeşimin Filmi" belgeselinin galası yapıldı

"Kardeşimin Filmi" belgeselinin galası yapıldı
"Kardeşimin Filmi" belgeselinin galası yapıldı
GİRİŞ 27.03.2015 19:40 GÜNCELLEME 27.03.2015 19:40

Mersin Sinema Derneği'nin (MERSİNEMA) "Kardeşimin Filmi Projesi" kapsamında 10 çocuğun ilçelerindeki yaşamı kaydettiği görüntüler kullanılarak hazırlanan "Kardeşimin Filmi" belgeselinin galası yapıldı.

İçel Sanat Kulübü'nde gerçekleştirilen galaya, filmin yönetmenliğini ve oyunculuğunu yapan çocuklar ile çok sayıda davetli katıldı. Gala öncesi gazetecilere açıklama yapan MERSİNEMA Başkanı Gürhan Ötün, filmde yaşları 8 ile 14 arasında değişen 10 çocuğun yer aldığını söyledi.

Ötün, çocukların kaydettiği günlük hayata dair görüntüleri 75 dakikalık belgesel haline getirdiklerini belirtti.

Projenin hikaye yarışmasıyla başladığını aktaran Ötün, şöyle devam etti:

"Mersin'in farklı bölgelerindeki çocuklar, gündelik yaşamlarını konu alan bir senaryo yazdılar ve bize gönderdiler. Gelen senaryolar arasından 10 tanesini seçildi. Senaryoları seçilen 10 çocuğumuza fotoğraf makineleri ve kameralar verildi ve günlük hayatlarını kaydettiler. Yani çocuklar bu filmde hem filmlerinin senaristi hem de görüntü yönetmeni, oyuncusu ve yönetmeni oldular. Aynı zamanda çocuklar birbirlerini tanıma fırsatı buldular. Ortak yönlerini anlayıp paylaştılar. Böylece bir farkındalık oluşturdular. Biz de böyle bir projeyi hayata geçirdiğimiz için mutluyuz."

Ötün, projenin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından da desteklendiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Filmin kahramanlarından Bünyamin Karakaya ve Çisem Sude Selamoğlu, çekimleri yaparken çok eğlendiklerini aktardı.

Oyuncu ve yönetmen olmak istediklerini aktaran çocuklar, çektikleri "Kardeşimin Filmi" belgeselinin kendileri için büyük bir tecrübe olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu