Eski oyuncaklar ilgi görüyor

Çeşitli ülkelere ait yaklaşık 600 oyuncağın sergilendiği Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi'ni iki yılda 155 bin kişi gezdi

Eski oyuncaklar ilgi görüyor
Eski oyuncaklar ilgi görüyor
GİRİŞ 28.03.2015 13:50 GÜNCELLEME 28.03.2015 13:50

Yaklaşık 2 yıl önce açılan Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi'ni 155 bin kişi ziyaret etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Bey Mahallesi'nde restore edilen 3 katlı tarihi Antep evinde kurulan müzede, Türkiye'nin yanı sıra çeşitli ülkelere ait 1700 ile 1990'lı yıllar arasında üretilmiş, el ve fabrika yapımı yaklaşık 600 oyuncak sergileniyor.

İki yıl önce açılan müzeyi bugüne kadar 2 bin 255'i yabancı olmak üzere 155 bin 827 kişi gezdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'in ardından Türkiye'nin dördüncü oyuncak müzesi olarak açıldığını belirtti.

Müzenin kurulduğu günden itibaren hem çocuklar hem de büyükler tarafından ilgi gördüğünü ifade eden Tolay, şunları kaydetti:

"Kültür ve sanat alanında örnek bir şehir olan Gaziantep, müzeleriyle de tarihe ışık tutuyor. Geçmişteki çocuk yaşam kültürünün gelecek nesillere aktarılmasını amaçladığımız müzeyle de geçmişle gelecek arasına köprü kuruyoruz. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağladığımız bu masalsı evde büyük küçük herkes kendinden bir şeyler buluyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış