Süs eşyası yaparak stres atıyorlar

Adana'da el sanatları kursuna katılan kadınlar, çeşitli objelerle yaptıkları süs eşyalarını boyayıp, stresten uzaklaşıyor

Süs eşyası yaparak stres atıyorlar
Süs eşyası yaparak stres atıyorlar
GİRİŞ 29.03.2015 10:13 GÜNCELLEME 29.03.2015 10:13

Adana'da kadınları, el sanatları kursunda hem evleri için süs eşyası üretiyor hem de stres atıyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan dekoratif el sanatları kursunda, zevklerine uygun vazo, çerçeve, sandık, takı kutuları, tabak, saksı, biblo gibi eşya üreten kadınlar, boyama tekniğiyle bu objeleri renklendiriyor.

Çoğunluğu ev kadını ve emekli olan kursiyerlerden bazıları meslek edinmeyi, bazıları da çocuklarına çeyiz hazırlamayı amaçlıyor.

Kurs öğretmeni Gül Ağırgötüren, AA muhabirine, dekoratif el sanatları kursuna kadınların büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Kursiyerlerin kendi zevklerine göre ev aksesuarlarını yaptığını anlatan Ağırgötüren, ''Kursa ev hanımlarımızın gösterdiği ilgi bizi de çok memnun etti. Yapılan eserler, kadınların ne kadar yetenekli olduğunu gösteriyor. Kadınlar boş vakitlerini televizyon karşısında geçirmek yerine yaptıkları çalışmalarla bütçelerine de destek olacak'' dedi.

''Beğeni ve taktir, moral oluyor''

Kursiyerlerden Hamide Akkaya da sadece bir anne veya ev kadını olmadığını, yaptığı ürünlerle içinde saklı cevherin ortaya çıktığını anlattı.

Kurs sayesinde günlük hayatın sorunlarından ve stresinden uzaklaştığını ifade eden Akkaya, şöyle devam etti:

''Yaptığım sanat eserleri, objeleri gördükçe kendime olan güvenim arttı. Bunları evimde görünce de mutlu oluyorum. Kurslarda stres attığımı fark ettim. Ev ortamının stresinden uzaklaşıp, burada huzur buluyorsunuz. Yaptığınız ürünlerin sergilendiğini görünce rahatlıyorsunuz. Gelen beğeniler, taktirler müthiş bir terapi, moral oluyor bize.''

Kursiyer Seren Bıçak da kadınların yaptığı aksesuarları çok beğendiğini, bu nedenle annesini de alıp kursa geldiğini anlattı.

Porselen çamurundan özenle yaptığı tabak ve vazoyu evinin en güzel köşesinde sergileyeceğini belirten Bıçak, ''Ben bu kadar güzel şeyler yapacağımızı hiç tahmin etmemiştim'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!