Antalya'da "Şah-ı Ezhar" sergisi açıldı

Sergide, Hazreti Muhammed'i tasvir eden hilye-i şerifler ve tılsımlı gömleklerin bulunduğu 36 eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Antalya'da "Şah-ı Ezhar" sergisi açıldı
Antalya'da "Şah-ı Ezhar" sergisi açıldı
GİRİŞ 02.04.2015 10:21 GÜNCELLEME 02.04.2015 10:21

Antalya'da "Şah-ı Ezhar" sergisi açıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar tarafından Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan sergide, Hazreti Muhammed'i tasvir eden hilye-i şerifler, Osmanlı döneminde sefere giden padişahların üzerlerine giydikleri koruyucu dualar ve çeşitli sembollerin yer aldığı tılsımlı gömlekler yer alıyor.

Hat sanatçısı Necmi Atik, kaligrafi sanatçısı İsmail Üzümlü, tezhip sanatçısı Şenay Bostancı ve öğrencileri tarafından hazırlanan 36 eserin yer aldığı sergi, 14 Nisan'a kadar açık kalacak.

Sergide hat sanatçısı Atik tarafından yapılan, Allah'ın 99 isminin yazıldığı, dört halifenin adının yer aldığı ve tezhip sanatıyla süslenmiş hilye-i şerif de bulunuyor.

Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şah-ı Ezhar'ın "Güllerin efendisi" anlamına geldiğini söyledi. Herkesin ve her şeyin Hazreti Muhammed'i anlattığını vurgulayan Atik, eserlerin Hazreti Muhammed ile şereflendiğini ifade etti.

Sergide bir metreyi geçen hilye-i şerif olduğunu bildiren Atik, eserleri EXPO 2016'da sergilemeyi düşündüklerini kaydetti.

Osmanlı Devleti döneminde her evde bir hilye-i şerif bulunduğunu anlatan Atik, "O dönemde böyle bir adet vardı. Hilye-i şerifin evleri yangından koruduğu, eve bereket getirip belalardan muhafaza ettiğine inanılırdı" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı