Silopi'de öğrenciler kısa film çekti

Silopi'de üniversite öğrencileri "Kamu Spotu" projesi kapsamında kısa film çekti.

Silopi'de öğrenciler kısa film çekti
Silopi'de öğrenciler kısa film çekti
GİRİŞ 18.04.2015 11:39 GÜNCELLEME 18.04.2015 11:39

Silopi Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri engellilerin hayatını anlatan "Onların Dünyası" adlı, kısa film çekimleri için kamera arkasına geçti.

Filmin yönetmenliğini üstlenen Mesut Bilişik, engellilerin duygularının kısa da olsa film de anlatmak istediklerini söyledi.

Bilişik, üniversite öğrencilerinin kendisine sunduğu düşüncelerinden sonra bana böyle bir düşünceleri olduğunu söylediler. Bizde beraberce engellilerin yaşamını ve zorluklarını ele alarak film çektik,” dedi.

MYO öğrencisi Hasan Tay ise insanların engellilere olan saygısızlıklarını ve kendilerini onların yerine koymamalarını ele alan bir film çektiklerini vurgulayarak, "Herkesin engelli olmaya aday olduğunu hissettirmeye çalıştık. İnşallah insanlar da bunun farkına varır" dedi.

"Onların Dünyası" adlı kısa film internet ortamında ve duyarlılık kazanılması için vatandaşlara da dağıtılacak.

Filmde, yürüme engelli bir Hude Günel'in okulda ve günlük yaşantısında yaşadığı zorluklar ile otomobiliyle yanından geçerken kendisine hakaret eden Ahiret Bilgeç'in trafik kazası sonucunda kollarından ve bacaklarından engelli olmasına ilişkin yaşam anlatılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin