Siham Kafe'de kültür etkinlikleri

Başkentte kısa süre önce açılan Siham Kafe'de düzenlenen kültür etkinlikleri, sanatçılarla Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem ile eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü'nün de aralarında bulunduğu sanatseverleri bir araya getirdi.

Siham Kafe'de kültür etkinlikleri
Siham Kafe'de kültür etkinlikleri
GİRİŞ 20.04.2015 22:44 GÜNCELLEME 20.04.2015 22:44

Etkinliğe davet edilen halk müziği sanatçısı Bayram Bilge Tokel, şair ve yazar Mehmet Kurtoğlu ile şair Sıtkı Caney, katılımcılara eserlerinden seçkiler sundu.

Türk sanat müziği dinletisinin ardından konuşan işletmeci Halil Yıldırım, başkentin yeni kültür mekanı Siham Kafe'de kültür etkinliklerini düzenli hale getireceklerini belirtti.

Daha önce bir vakıf adına Kurtuba Kültür Merkezi'ni işlettiklerini belirten Yıldırım, "Ankara'da bu tarz kültür merkezlerinin çoğalması lazım. Biz şehir merkezlerini ihmal etmişiz. Bizim bulunduğumuz sokakta fal bakılan kafeler var. Gençlerimiz bu fallara inanıyor. Biz onların geleceklerini falda değil, kitapta, kültürde aramalarını istiyoruz" diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Erdem de düzenleyenlere teşekkür edip, sanatseverler için bu tür etkinliklerin arttırılması gerektiğini belirtti.

Etkinlik, Türk halk müziği dinletisiyle sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı