Azmetti hayatının filmini çekti

Antalya'da "serebral palsi" hastalığı nedeniyle yüzde 95 engelli olan Ahmet Ortaarmutçu'nun, ayağıyla bilgisayar faresini, burnuyla klavyeyi kullanarak yazdığı senaryodan çekilen kısa filmin gösterimi yapıldı

Azmetti hayatının filmini çekti
Azmetti hayatının filmini çekti
GİRİŞ 25.04.2015 13:49 GÜNCELLEME 25.04.2015 13:49

Antalya'da bir tür kas hastalığı olan "serebral palsi" nedeniyle yüzde 95 engelli olan 25 yaşındaki Ahmet Ortaarmutçu'nun senaryosunu yazdığı "Öyle bir iste ki" isimli kısa film, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bolulu İbrahim-Fatma Ortaarmutçu'nun tek çocukları olarak dünyaya gelen Ahmet'in, henüz iki günlükken geçirdiği havale sonrasında beyninde hasar oluştu. Serebral palsi hastası olduğu belirlenen Ortaarmutçu, gördüğü rehabilitasyon ve ailesinin desteğiyle önce ayakta durmayı başardı, ardından eğitimine devam edip üniversiteden mezun oldu.

Ayağıyla bilgisayar faresini kullanan, burnuyla klavyeye dokunarak yazı yazan Ortaarmutçu, film ve dizilerde gerçek engellilerin rol alamaması nedeniyle önce kendi hayatından esinlendiği kısa film senaryosu yazdı, ardından sponsorların desteğiyle filmin çekimini gerçekleştirdi.

Montaj ve düzenlemelerin ardından tamamlanan filmin gösterimi, Muratpaşa Belediyesi Değirmenönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın da katıldığı gösterimin ardından sanatseverler, Ahmet Ortaarmutçu, filmin yönetmeni Emre Aytekin ve oyuncuları ayakta alkışladı.

Ortaarmutçu ve yönetmen Aytekin'e çiçek veren Belediye Başkanı Uysal, belediye olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını, bu tür desteklere devam edeceklerini söyledi.

"Neden engelliler film ve dizilerde rol almıyor?" düşüncesiyle çekilen filmde, üniversiteden mezun olmuş ve iş arayan bir engellinin, yaşadığı sorunlara rağmen, kendini evine kapatmaması anlatılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak