Şanlıurfa mutfağı UNESCO'da ısrarcı

Şanlıurfa'da, UNESCO'nun "Dünya Gastronomi Şehri" unvanını alabilmek için bir kez daha başvuruda bulunuldu

Şanlıurfa mutfağı UNESCO'da ısrarcı
Şanlıurfa mutfağı UNESCO'da ısrarcı
GİRİŞ 25.04.2015 15:36 GÜNCELLEME 25.04.2015 15:36

Geleneksel mutfağıyla ünlü Şanlıurfa'da, UNESCO'nun "Dünya Gastronomi Şehri" unvanının alınabilmesi için için yürütülen kapsamlı çalışmalar sona erdirilerek, başvuru gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "UNESCO'nun Dünya Gastronomi Şehri" unvanını almak istediklerini ve bu inançla hareket ettiklerini söyledi.

Geçen yıl Türkiye'den kimseye bu unvanın verilmediğini anımsatan Güvenç, şöyle konuştu:

"Bu yıl tekrardan müracaatımızı yeniliyoruz, bunu almak almak listeye girmek, çok önemli elbette ama yarışmakta önemli. Dünyaya entegre olmak, tanıtım yapmak, açılmak bunun çabası içerisindeyiz, aynı şekilde devam edeceğiz. Bu yıl kabul olmazsa yine kaybedeceğimiz bir şey yok, önemli olan oralarda yer almaktır, dünyaya sesini duyurmaktır. Çalışmalarımız devam edecek."

Restoran sahibi Mustafa Zeren de yöredeki tatların başka yerde bulunamadığını, kentteki yemeklerin tanıtılması gerektiğini vurguladı. Yemeklerin lezzetinin kullanılan malzemeden ve yapılış aşamasından kaynaklandığını anlatan Zeren, UNESCO'yu hak ettiklerini söyledi.

Lezzetler müzede tanıtılıyor

Geleneksel damak tatlarının korunmasına çalışılan kentte, Büyükşehir Belediyesi tarafından üç yıl önce açılan Mutfak Müzesi'nde özgün tatlar lezzetler ile mutfakta kullanılan eşyalar tanıtılıyor.

Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan müzede, yemeklerin yanı sıra kentin kültürünü anlatan tandır, yemek, zahire, misafir, kiler, yaşam ve gelin odası gibi mekanlarda kentin yemek kültürüne ışık tutuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!