Altay Kartalı Osman Batur unutulmadı

Yesi Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Kazak Türkleri Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Osman Batur'u andı.

Altay Kartalı Osman Batur unutulmadı
Altay Kartalı Osman Batur unutulmadı
GİRİŞ 30.04.2015 14:33 GÜNCELLEME 30.04.2015 14:33

Yesi Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Kazak Türkleri Eğitim ve Yardımlaşma Derneği ortaklaşa olarak bu sene ikincisini düzenlediği ‘’ALTAY KARTALI OSMAN BATUR’U ANMA PROGRAMI’’, yoğun bir katılım ile gerçekleşti. 28 Nisan 2015 tarihinde Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Osman Batur’un  torunu Bülbül Avdkyerim ve Doğu Türkistan sürgün hükümeti başbakan yardımcısı Hızırbek Gayretullah katıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan, MHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Reşat OK, Zeytinburnu Saadet Partisi İlçe Başkanı, Avrasya Türk Dernekler Federasyonu Başkanı ve Federasyon üyesi Dernek Başkanları, Milliyetçi Hekimler Derneği Başkan Yard. Milli Mefkure Birliği Genel Koordinatörü, İstanbul Ülkü Ocakları Türk Dünyası Birimi,Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziye Joyamergen, CHP Zeytinburnu Meclis Üyesi Satı Oral, Zeytinburnu Belediye Başkanı Danışmanı İlyas Saka, MHP Milletvekili Adayı Özcan Pehlivanoğlu Katıldı.

Program, Türk dünyası coğrafyasının dört bir tarafındaki esaret ve zulüm altındaki Türkler için okutulan kuran tilaveti ve yapılan dua ile başladı. Sonrasında Yesi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin kurumsal sinevizyonu yayınlandı. Yesi Derneği ve KATEAD adına açılış konuşmasını yapan Faruk Aksel, sivil toplum kuruluşlarının içerisinde bulunduğu sorunlarına dikkat çekti. Güçlü bir sivil toplumun çocuklarımıza miras olarak kalacağını vurgulayan aksel, göçmenlerin zararlı akımlardan korunması gereğini vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

 Açılış konuşmasından sonra Osman Batur ve Doğu Türkistan’dan göç için hazırlanan belgeselin gösterimine geçildi.  Belgesel alkışlarla biterken göçmenler arasında yer yer hüzünlü dakikaların yaşandığı gözyaşlarının döküldüğü görüldü. Belgesel gösteriminden sonra Betül yolcu  ‘osman batur’ konulu şiiri okudu.

 Programın devamında Osman Batur’un torunu bülbül Avdkyerim ve Doğu Türkistan sürgün hükümeti başbakan yardımcısı Hızırbek Gayretullah Osman Batur’u ve direnişin kamuoyunda bilinmeyen ayrıntılarını anlatan bir konferans verdiler. konferans sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi. sonrasında protokol katılımcıları adına Yesi Derneği tarafından KKTC’de hatıra ormanında  tema vakfına bağışlanan fidanların sertifikalarının takdimine geçildi.

Sertifika takdiminin ardından, Yesi Derneği tarafından Zeytinburnu’nda verilen eğitim seminerlerine katılan Türkistanlı çocukların oluşturduğu koro Süleyman Çolpan’ın ‘Güzel Türkistan’ türküsünü seslendirdi. Türkistanlı çocuklarımızın mini-konserinden sonra Taha Malkoç’un dombıra dinletisi ile program sona erdi.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı