Mersin'de turizmciler yaz sezonunda umutlu

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Öztop: "Sert geçen kışın ardından yaz sezonunun turizmciler için bereketli geçmesini umut ediyoruz"

Mersin'de turizmciler yaz sezonunda umutlu
Mersin'de turizmciler yaz sezonunda umutlu
GİRİŞ 03.05.2015 11:19 GÜNCELLEME 03.05.2015 11:19

Mersin'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesi'nde turizmciler, iyi bir sezon bekliyor.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop AA muhabirine, turizmcilerin yeni sezonun bereketli geçmesini beklediğini söyledi.

Kızkalesi'nin yıldızlı otel ve belediye ruhsatlı işletmelerle yaklaşık 5 bin yatak kapasitesine sahip olunduğunu aktaran Öztop, şunları söyledi:

"35 yıl sonra kar yağışı deniz kenarına kadar indi. Bu da yazın sıcak geçeceğine işarettir. Sert geçen kışın ardından yaz sezonunun turizmciler için bereketli geçeceğini umut ediyoruz" dedi.

Öztop, kentte hava sıcaklarının 25, deniz suyu sıcaklığının da 20 derece olduğunu belirterek, tatilcilerin rezervasyon yaptırmaya başladığını vurguladı.

Öztop, Mersin'in 314 kilometre sahili bulunduğuna dikkati çekerek, "Mersin, alternatif turizm ayrıcalıklarıyla tatilcilerin tercih ettiği kent. Sezonun çok iyi geçeceği umudunu taşımaktayız" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"