İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali başladı

İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali başladı.

İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali başladı
İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali başladı
GİRİŞ 04.05.2015 18:39 GÜNCELLEME 04.05.2015 18:39

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sinema Topluluğu tarafından düzenlenen 8. İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali'nin açılışı Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Salonunda gerçekleştirildi.

Festivalin açılışında konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, bu yıl 8'incisi yapılan ve uluslararası nitelikte olan Kısa Film Festivali’nin başarılı geçmesini dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe ise festivalle Türk sinemasına destek sağlamak, yaratıcı isimleri ülke sinema sektörüne tanıtmak ve İnönü Üniversitesi öğrencilerinin sanatsal duyarlılıklarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Açılışa, Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ünsal Özgen ve Prof. Dr. Davut Özbağ, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karkın, Kısa Film Festivali’nin jüri üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Festival programı, müzik dinletisi ve kısa film gösterimiyle devam etti.

Ulusal ve uluslararası anlamda 520 film başvurusunun olduğu festivalde yarışmaya hak kazanan filmler jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. 4 gün sürecek festival boyunca yurt içi ve yurt dışından sağlanan kısa filmlerden özel gösterimler, atölye çalışmaları, oturumlar ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!