Saraybosna'da üzerine otopark yapılan Müslüman mezarlığı yeniden ortaya çıkarıldı

Saraybosna'da Bakırbaba Cami'sinin bahçesinde üzerinde otopark bulunan mezarlık, Bursa Büyükşehir Belediyesince yaptırıldı

Saraybosna'da üzerine otopark yapılan Müslüman mezarlığı yeniden ortaya çıkarıldı
Saraybosna'da üzerine otopark yapılan Müslüman mezarlığı yeniden ortaya çıkarıldı
GİRİŞ 05.05.2015 15:12 GÜNCELLEME 05.05.2015 15:12

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da üzerine otopark yapılan Müslüman mezarlığını yeniden gün yüzüne çıkardı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 130 yıl önce yıkılan Bakırbaba Camisi, özel bir firmanın katkılarıyla aslına uygun olarak yeniden inşa edilerek 2011 yılında ibadete açıldı.

Caminin bahçesinde mezarlık bulunduğunu öğrenen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe öncülüğünde çalışma başlatıldı. Tarihi kimliği doğrultusunda düzenlenerek yeniden ortaya çıkarılan mezarlıkta tören düzenlendi.

Altepe, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törendeki konuşmasında, yüzyıllarca aynı kaderi paylaşan Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin aynı sıcaklıkla süreceğini ve bölge halkının barış, huzur içinde yaşaması için gerekli her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Saraybosna'daki Müslümanlar için büyük önemi bulunan bir hizmeti gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını vurgulayan Altepe, şunları kaydetti:

"Bu mezarlığı gün yüzüne çıkarmak, tanımaktan büyük mutluluk duyduğum merhum hafız Hacı Muliç ve arkadaşlarının hedefiydi. Allah rahmet eylesin. Onun hedefini gerçekleştirmek bizlere nasip oldu. Allah hiçbir zaman ağzımızın tadını bozmasın. Dostluğumuzun kökleri yüzyıllara dayanıyor. Yüzyıllardır aynı kaderi paylaştık, beraber ağladık, beraber güldük. Şimdiden sonra da her zaman birlikte olacağız. Tek hedefimiz var, o da sizin huzurlu ve mutlu olmanız, dimdik ayakta durabilmeniz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Özellikle ortak değerlerimize sahip çıkacağız. Ecdadının değerlerine sahip olmayan milletler, en ufak rüzgarda savrulmaya mahkumdur. Bunun kötü örneklerini 25 yıl önce gördük. Allah bir daha savaş günlerini yaşatmasın."

Altepe, çalışmalarına destek veren Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacıbayriç ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Durmazlar ailesine teşekkür etti.

Hacıbayriç de caminin restorasyonu, mezarlığın düzenlenmesi ve diğer sosyal, kültürel desteklerinden dolayı Altepe'ye teşekkürlerini sundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'