Marmaris'in yöresel yemekleri ve kültürü tanıtıldı

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'in yöresel lezzetleri ve kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen Gastronomi ve Kültür Şenliği'ne çok sayıda yabancı tur operatörü temsilcisi ile rehberler katıldı

Marmaris'in yöresel yemekleri ve kültürü tanıtıldı
Marmaris'in yöresel yemekleri ve kültürü tanıtıldı
GİRİŞ 06.05.2015 12:18 GÜNCELLEME 06.05.2015 12:18

Marmaris'in mutfağı ve kültürünü yabancı tur operatörlerinin temsilcileri ve rehberlerine tanıtmak amacıyla Gastronomi ve Kültür Şenliği düzenlendi.

Marmaris Ticaret Odası (MTO) tarafından Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Güney Ege Aşçılar Derneği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin desteğiyle Osmaniye Mahallesi'ndeki Bal Evi'nde gerçekleştirilen şenlikte, misafirler yöresel kıyafetler giymiş protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Zeybek oyunlarının sahnelendiği, kına gecesinin canlandırıldığı etkinlikte yöresel yemekler ikram edildi. Stantlarda sergilenen yöresel ürünler, misafir tur operatörü ve rehberlere hediye edildi. Aşçılar Derneği üyelerinin hazırladığı "Sura" isimli yemek de yabancı misafirlerin ilgisini çekti.

Amaç markalaşmak

MTO Başkanı Mehmet Baysal, yaptığı konuşmada, turizmin sürdürebilirliğini kültürel öğelerini kaybetmeden sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Marmaris'in ekonomik faaliyetlerinde, tanıtım stratejisinde ve şehrin mimari görünümünde değişim politikaları belirlemesi gerektiğini dile getiren Baysal, "Marmaris’in kültürel ve mistik özelliklerini içeren markalaşma stratejilerini el birliği ile uygulamalıyız. Geleneksel hale getirmeyi amaçladığımız, önümüzdeki yıllarda iki gün süreyle gerçekleştirmeyi planladığımız Gastronomi ve Kültür Şenliğimizin amacı budur" dedi.

Şenliğe Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
IMF'den Türkiye açıklaması