Trabzon'da kültür sanat

Trabzon'da bu sezon 16'ncısı düzenlenen "Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali"nde, Türkiye dahil 10 ülke ve Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nden tiyatro toplulukları, tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor

Trabzon'da kültür sanat
Trabzon'da kültür sanat
GİRİŞ 07.05.2015 11:11 GÜNCELLEME 07.05.2015 11:11

Trabzon'da bu sezon 16'ncısı düzenlenen "Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali"nde Türkiye dahil 10 ülke ve Dağıştan Özerk Cumhuriyeti'nden tiyatro toplulukları, tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce Trabzon Devlet Tiyatrosu organizasyonunda 2 Mayıs'ta başlayan ve 15 Mayıs'a kadar devam edecek "16. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali''ne, ev sahibi Türkiye ile birlikte Rusya, Bosna Hersek, Hollanda, İran, Ukrayna, Hong Kong, Kazakistan, Gürcistan, Romanya ve Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nden tiyatro toplulukları katılıyor.

Festivalde ayrıca Trabzon'un yanı sıra, İstanbul'dan özel bir tiyatro topluluğu ile Ankara, Erzurum, Sivas, Van ve Adana Devlet Tiyatrosu da oyun sahneliyor.

Festival kapsamında bugün Hong Kong'un Sessizlik Tiyatrosu ''Görsel Harikalar Diyarına Seyehat'' adlı oyunu saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde, Trabzon Devlet Tiyatrosu ise ''Gogo'' adlı çocuk oyununu saat 13.30'da Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde minik seyircilerle paylaşacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu ''Hayvan Çiftliği''adlı oyunu 8 Mayıs Cuma günü saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde oynayacak.

Aynı gün Hong Kong'un Sessizlik Tiyatrosu ''Görsel Harikalar Diyarına Seyehat'' adlı oyunu saat 17.00'de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

Kazakistan'ın S. Seyfullın Karaganda Kazak Drama Tiyatrosu ''Karagöz'' adlı oyunu 9 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde oynayacak. Aynı gün Gürcistan'ın Tiyatro Iron Topluluğu da ''Farklı Bir Opera'' adlı oyunu ile saat 14.00'de Zağnos Vadisi açık alanda seyirci ile buluşacak.

Romanya'nın Mıcrobis Dans Tiyatrosu Topluluğu ''Lanetlenmiş'' adlı oyunu 10 Mayıs Pazar günü saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde seyircilerin beğenisine sunacak. Aynı gün Kazakistan'ın S. Seyfullın Karaganda Kazak Drama Tiyatrosu ''Karagöz'' adlı oyunu ise saat 17.00'da Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde tekrar sahneleyecek.

Festivalin 10'uncu günü olan 11 Mayıs'ta ise Dağıstan'ın M. Gorki Dağıstan Devlet Rus Drama Tiyatro Topluluğu ''Bir Delinin Hatıra Defteri'' adlı oyunu saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde, Romanya'nın Mıcrobis Dans Tiyatrosu Topluluğu da ''Lanetlenmiş'' adlı oyununu saat 17.00'da Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu ''Rulet'' adlı oyunu 12 Mayıs'ta saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde oynayacak. Aynı gün Dağıstan'ın M. Gorki Dağıstan Devlet Rus Drama Tiyatro Topluluğu ''Bir Delinin Hatıra Defteri'' adlı oyunu saat 17.00'de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Rusya'nın St. Petersburg A. Bryantsev Tiyatro Topluluğu ''Eski Zaman Beyleri'' adlı oyunu 13-14 Mayıs tarihlerinde saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde oynayacak.

Resim Sergisi

Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde Asuman Kurnaz'ın 3. kişisel resim sergisi yer alıyor.

Sergi, 13 Mayıs'a kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Pilli Bebek Trabzon'da konser verecek

Rock grubu Pilli Bebek, Trabzon'da vereceği konserde sevenleriyle bir araya gelecek.

Türkiye turnesine devam eden Rock grubu Pilli Bebek, 8 Mayıs Cuma günü saat 20.30'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konserinde sevilen eserlerini seslendirecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi