1. Uluslararası Antalya Yörük Festivali

Antalya'da yarın "Göç Duası" ile başlayacak fesival kapsamında, yörük göçü canlandırılacak

1. Uluslararası Antalya Yörük Festivali
1. Uluslararası Antalya Yörük Festivali
GİRİŞ 07.05.2015 12:46 GÜNCELLEME 07.05.2015 12:46

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Yörükler Derneği işbirliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Antalya Yörük Festivali ve 22. Yörük Şöleni yarın başlayacak.

Cumhuriyet Meydanı'nda "Göç Duası" ile başlayacak festival kapsamında, duanın ardından yörük göçü canlandırılacak. Karaalioğlu Parkı'nda kurulacak Yörük çadırlarında, 10 Mayıs'a kadar keçi sağmadan, kız isteme merasimine, yörük kültürünün birçok unsuru halka anlatılacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, festival öncesi Büyükşehir Kültür Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Festivalle, yörüklerin yaşamını dünyaya açacaklarını ifade eden Türel, milli kültürü dünyaya tanıtmaya başladıklarını söyledi. Festivalin Karaalioğlu Parkı'nda yapılacağını anlatan Türel, "Bir tarafında çadırlarda yün eğrilecek, diğer tarafta keçiler otlayacak, halk oyunları ve gösteriler olacak. Yaşlılar eski günlerini yaşayacaklar, çocuklar, gençler, turistler milli kültürümüzü tanımış olacaklar" dedi.

Geçmiş Büyükşehir Belediyesi yönetimine eleştiri

Antalya'nın küresel bir vizyona sahip olması gerektiğini vurgulayan Türel, Altın Portakal Film Festivali ve Antalya Piyano Festivali'nin uluslararası platforma kendi döneminde çıktığını anlattı.

Seçimlerden önce "bira festivali" yapmayacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Türel, şöyle konuştu:

"Doğru ve güzel bir faaliyeti kim başlatırsa başlatsın devam ettiririz, hatta daha da büyütürüz. Piyano festivalinde olduğu gibi, uluslararası platforma taşırız. Fakat kimse kusura bakmasın Antalya'da bira festivali yapmak, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktır. Akla ziyan bir taklitçiliktir. Çünkü Alman misafirlerimiz veya yabancı misafirlerimiz kendi ülkelerinde olanı değil, bizim özümüzde olanı, özgün olanı görmeye gelir. Kendilerine ulusalcı diyenler, ulusal ve milli değerlerimizden bu kadar uzaktadır. Kim ulusalcı, kim milliyetçi, kim tarihine sahip çıkıyor böyle günlerde ortaya çıkıyor."

Sanatın her alanını sahipleneceklerini vurgulayan Türel, kültürü öne çıkaracaklarını kaydetti. Geleneksel kültürün turizm için en büyük zenginlik olduğuna değinen Türel, "Bira festivali değil, yörük festivali yapacağımızı söylediğimizde bizi küçümsediler. Maalesef aşağılamaya kalktılar. Özümüze sahip çıktıkça küçülmeyiz, büyürüz. Özümüzle birlikte büyürüz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı