Kuş fotoğrafçıları longozda kamp kurdu

Adana, Mersin, Rize, Ankara, İzmir, Samsun, İstanbul gibi illerden gelen 90 doğa fotoğrafçısı ve gözlemcisinin katılım gösterdiği kampta foto safariler, sosyal faaliyetler ve eğitim programları gerçekleştirildi

Kuş fotoğrafçıları longozda kamp kurdu
Kuş fotoğrafçıları longozda kamp kurdu
GİRİŞ 22.05.2015 10:32 GÜNCELLEME 22.05.2015 10:32

Karacabey Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye’nin Anonim Kuş Fotoğrafçıları (Trakus) üyeleri, Karacabey Longozu'nda 4 gün süren bir kamp ile bir araya geldi.

Adana, Mersin, Rize, Ankara, İzmir, Samsun, İstanbul gibi illerden gelen 90 kişilik doğa fotoğrafçısı ve gözlemcisinin katılım gösterdiği kampta foto safariler, sosyal faaliyetler ve eğitim programları yapıldı.

Karacabey Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleşen, profesyonel doğa fotoğrafçıları, kuş gözlemcileri, bilim adamları, eğitmenler ve belgesel yapımcılarının yer aldığı kampta, programlanmış arazi çalışmaları sonucu 141 farklı kuş türü gözlemleme ve fotoğraflama imkanı buldu. Bunların içerisinde nadir türlerden olan alaca baykuş, ak sırtlı ağaçkakan, orman ağaçkakan, ak ve tepeli pelikan, kuğu, çakır, sülün, benekli bülbül ve çizgili ötleğen, sarı bacaklı kum kuşu ve çayır delicesi gibi türler yer aldı.

Trakus Kurucu Başkanı Serhat Tigrel, şunları kaydetti:

''Her meslek gurubundan farklı statülerde onlarca üyemiz kuş amacıyla Karacabey’de bir araya geldi. 50 yaşındaki üyemiz ile 10 yaşındaki üyemiz yaş, statü ve benzeri ayrımları bir kenara bırakarak etkinliğin ve doğanın tadını çıkardı. Bir de kampımızın hedef türleri vardır. Bunlar genelde fotoğrafçıların ve gözlemcilerin zorlandığı türlerdir. Her yıl Türkiye’nin önemli doğal alanlarında gerçekleştirdiğimiz bu kampımızın hedef kuş türleri arasında ağaçkakanlar ve baykuşlar oldu'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti