Ayvalık Dingi Festivali sona erdi

Dereceye giren yarışçılara ödülleri verildi

Ayvalık Dingi Festivali sona erdi
Ayvalık Dingi Festivali sona erdi
GİRİŞ 22.05.2015 12:36 GÜNCELLEME 22.05.2015 12:36

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında organize edilen, çok sayıda ahşap yelkenlinin (dingi) yer aldığı "Dingi Festivali" sona erdi.

Ayvalık Belediyesi ve Çamlık Yelken Kulübü tarafından organize edilen etkinliğin kapanış töreni, Kapri Plajı'nda yapıldı.

Törende konuşan Çamlık Yelken Kulübü Başkanı Ahmet Cem Yalçın, 101 yıllık geçmişi olan dingi yelkenlerinin bölgede tekrar hayat bulmasının, ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

Bu organizasyon sayesinde Ayvalık'ta dingi yelkenlerine ilginin artığını dile getiren Yalçın, "Yelken sporu alanında tamamen 'ilçeye sosyal bir fayda olsun' diye başlattığımız bu çalışma kapsamında 8-9 ayda dingi kayıklarını yapmaya başladık. Kolektif bir çalışmayla Balıkesir'in yanı sıra İstanbul ve İzmir'den gelen arkadaşlarımız katkıda bulundu. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra, dingi yarışlarında birinci olan Aydın Can Albayrak, ikinci Beste Kaynakçı ve üçüncü Turgut Akboyun'a kupaları verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat