"Kolu Açık Hacım Sultan" etkinliği

Uşak Alevi Kültür Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen "Kolu Açık Hacım Sultan" etkinliği isminin verildiği köyde yapıldı

"Kolu Açık Hacım Sultan" etkinliği
"Kolu Açık Hacım Sultan" etkinliği
GİRİŞ 23.05.2015 18:25 GÜNCELLEME 23.05.2015 18:25

Uşak Alevi Kültür Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen "Kolu Açık Hacım Sultan" etkinliği yapıldı.

Sivaslı ilçesi Hacım Köyü'nde bulunan Kolu Açık Hacım Sultan Türbesi yakınlarında düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte konuşan Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir, etkinliğin Alevi toplumu için önemine değindi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Sağdemir, etkinliğe katılımın her geçen yıl arttığını söyledi.

Uşak Valisi Seddar Yavuz ise Hacım Sultan gibi erenlerin Anadolu’nun Türkleşmesine katkı sağladığını belirterek, "Biz geçmişte büyük işler başarmış, bugün ve yarında büyük işler başaracak büyük bir milletiz. Bu ancak sevgi ve şefkat ile sağlanacaktır. Hacim Sultan gibi erenler bizim zenginliğimiz" dedi.

Semah gösterisinin de yapıldığı etkinlikte, Kolu Açık Hacım Sultan Türbesi ziyaret edildi ardından yeniden düzenlenen köy meydanının açılışı gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım ve protokol üyeleri katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!