Tarihi vilayet konağı kaymakamlık binasına dönüşüyor

Siverek'in il olduğu dönemde vali konağı olarak kullanılan ilçedeki tarihi yapı, kaymakamlık binası olarak hizmet verecek

Tarihi vilayet konağı kaymakamlık binasına dönüşüyor
Tarihi vilayet konağı kaymakamlık binasına dönüşüyor
GİRİŞ 24.05.2015 13:34 GÜNCELLEME 24.05.2015 13:34

Siverek'in il olduğu dönemde vali konağı olarak da kullanılan ilçedeki tarihi yapı, restorasyonun tamamlanmasının ardından Kaymakamlık binası olarak hizmet verecek.

Osmanlı mimari tarzında kesme kara taştan 1903 yılında İbrahim Paşa tarafından yaptırılan bina, yaklaşık 25 yıl vilayet konağı olarak hizmet verdi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Teşkilatı Mülkiye Kanunu ile ilçe yapılan Siverek'te uzun süre metruk halde kalan konak, daha sonra halk kütüphanesi olarak kullanıldı.

Siverek Kaymakamlığı, kütüphanenin farklı bir binaya taşınmasının ardından tekrar atıl durumda kalan binanın aslına uygun olarak restore edilmesi için yaklaşık 5 ay önce çalışma başlattı.

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, gazetecilere yaptığı açıklamada, konağın ilçe tarihinin en eski ve sembol yapılarından biri olduğunu söyledi.

Binanın bazalt taştan yapıldığını belirten Erkal, "Restorasyon çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı. Binamız önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Binanın aslına uygun restorasyonunu yapabilmek için büyük bir titizlik gösterdik. Memlekete tarihi bir binayı aslına uygun olarak tekrar kazandırmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor