"5. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali"

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: -"Önümüzdeki yıl festivalimizin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için başvuru yapacağız"

"5. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali"
"5. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali"
GİRİŞ 24.05.2015 16:13 GÜNCELLEME 24.05.2015 16:13

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Önümüzdeki yıl festivalimizin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için başvuru yapacağız" dedi.

Gürkan, Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen festival alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin son gününde acı biber yeme ve tava ciğeri pişirme yarışmaları düzenlendiğini söyledi.

Festivalin içeriğini ve biçimini önceki yıllara göre değiştirdiklerini belirten Gürkan, "Festivalimiz daha derli toplu, daha güzel oldu. Geleneksel olarak ben ve sayın vali ciğer pişirdik. Gelecek yıllarda daha güzel olacak" diye konuştu.

Gürkan, festival kapsamında yaklaşık 3,5 ton tava ciğeri dağıtıldığını vurguladı.

Önceki yıllarda ciğer dağıtımında bir kargaşa olduğunu, bu yıl dağıtımı daha sade ve nezih şekilde yapacaklarını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki yıl festivalimizin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için başvuru yapacağız. Tava ciğerini daha doğrusu ciğerin bu şekilde tüketildiği ve yapıldığı dünyadaki tek yer Edirne. O yüzden biz de Guinness'e tescilini yaptırarak dünya rekorlar kitabına girmesini sağlayacağız Tava Ciğer Festivalimizin. Ciğeri geleneksel Arnavut ciğeri tadından başka şekilde tatmak isteyen herkesi tava ciğerimizi ve Karaağaç biberimizi yemeye davet ediyorum."

Festival, çeşitli ülkelerden gelen bando ekiplerinin konseriyle sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler