İzmit Deniz Festivali

İzmit Belediyesi'nin düzenlediği deniz festivali kapsamında deniz ürünleri yemek yarışması, deniz dibi ve kıyı temizliği ile modern pentatlon müsabakaları yapıldı

İzmit Deniz Festivali
İzmit Deniz Festivali
GİRİŞ 24.05.2015 17:50 GÜNCELLEME 24.05.2015 17:50

İzmit Belediyesi, deniz festivali gerçekleştirdi.

İzmit Körfezi kıyısındaki Sekapark'ta düzenlenen festivalde gün boyunca deniz ürünleri yemek yarışması, deniz dibi ve kıyı temizliği, modern pentatlon müsabakaları, plaj voleybolu, balık tutma ve fotoğraf yarışmaları yapıldı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'de denizin hayatın içinde yeterince yer almadığını, bu nedenle bu festivali düzenlediklerini söyledi.

Gelişmiş ülkelerin, denizi hayatlarının merkezine alan bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Doğan, "Denizin adeta her şeyinden istifade ediyorlar. Onu koruyorlar, ona sevdalılar. Bizler bu konuda on yıllarca hep lafta kaldık. Hep dedik ki 'biz çağdaşız' ama lafta kaldık" dedi.

Doğan, Türkiye, son 13 yılda genel ve yerel yönetimde gerçek çağdaş ve milliyetçi bir düşünceyle çalışıldığını belirterek, "Onun için İzmit'te bir ilki gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de ilkleri yapan bir belediye olduklarını savunarak, "TEMA üyeleriyle kıyı temizleme çalışmaları yapacağız. Deniz altında dalgıçlarımız çalışacak. Etkinliklerimiz sürecek. Acıkınca da balık ekmek yiyeceğiz. Akşam da güzel bir konserimiz var. Bizim insanımız en güzeline layık. Kocaeli'yi turizm şehri yapacağız, sağlıkta bir numara oldu ama tarih, kültür ve festivaller turizminde de bir numara yapmaya kararlıyız. Yeter ki gönüller bir olsun" ifadelerini kullandı.

Festival, Mabel Matiz konseriyle sona erecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı