29. Uluslararası İzmir Festivali'ne doğru

Luigi Cherubini Gençlik Orkestrası'nın yarınki konseriyle başlayacak festival süresince, Buena Vista Social Club "veda turnesi" kapsamında konser verecek

29. Uluslararası İzmir Festivali'ne doğru
29. Uluslararası İzmir Festivali'ne doğru
GİRİŞ 25.05.2015 10:02 GÜNCELLEME 25.05.2015 10:02

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) düzenlenen dünyaca ünlü sanatçıların müzikseverlerle buluşacağı 29. Uluslararası İzmir Festivali, yarın başlayacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) saat 20.30'daki açılış töreniyle başlayacak festivalin ilk konserini birçok ülkenin en büyük ulusal nişanıyla onurlandırılan şef Riccardo Muti'nin kurduğu Luigi Cherubini Gençlik Orkestrası verecek.

Orkestra, konserde Schubert’in "Op. 170, Do Majör Uvertürü (İtalyan Stilinde)" ile Mozart’ın "Re Majör 35. Senfonisi"ni seslendirecek. Konserin ikinci bölümünde Muti, İzmirli dinleyicilerine Verdi yorumlarından iki örnek sunacak.

Keman sanatçısı Ithzak Perlman ise 30 Mayıs'ta İzmirli sanatseverlerle buluşacak. Pearlman'a, piyanist Rohan De Silva eşlik edecek.

Küba müziğinin elçileri olarak 1997'den bugüne dünya çapında sayısız konsere imza atan Buena Vista Social Club, çıktıkları veda turnesi kapsamında, Omara Portuondo, Eliades Ochoa, Guajiro Mirabal, Barbarito Torres ve Jesus "Aguaje" Ramos'un bulunduğu kadrosuyla 29 Haziran'da Çeşme'de sahne alacak.

Roman Polanski'nin yönetmenliğini yaptığı "Piyanist"te başrol oyuncusu Adrien Brody'nin film boyunca çaldığı parçaları unutulmaz kılan piyanist Janusz Olejniczak, 16 Haziran'da Chopin ve Debussy eserlerinden oluşan özel program sunacak.

Sıra dışı imajıyla "orgun çılgın virtüözü" olarak adlandırılan Cameron Carpenter, 18 Haziran'da "International Touring Organ-ITO" adı verilen özel çalgısıyla, Avrupa'da ilk kez İzmir'de çalacak. Sanatçı, ışıklar saçan orguyla, Şostakoviç, Bach, Dupre, Chopin, Bernstein, Scriabin ve kendi eserlerinden oluşan repertuvarıyla, izleyicisinin karşısına çıkacak.

Diğer etkinlikler

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Dansları Topluluğu'nun "Üç Mehmet'in Dansı" gösterisini sunacağı festivalde, Franz Liszt Oda Orkestrası ile Arkas Trio birlikte sahne alacak.

"Çağdaş Seslenişler A Kapella Vokal Müzik Projesi" kapsamında, Fransız koro şefi Michel Laplenie ve yönetimindeki Sagittarius Vokal Topluluğu'nun solistleri ile soprano, müzikolog Çimen Seymen ve genç Türk solistler, Ahmed Adnan Saygun ve Ulvi Cemal Erkin ile çağdaşları Fransız besteciler Maurice Ravel ve Francis Poulenc'ın az bilinen vokal eserlerini armoni oluşturarak yorumlayacak.

Soprano Peola Santucci, tenor Vincenzo Mario Sarinelli ve piyanist Mairizio Abeni, İtalya Oda Müziği Topluluğu eşliğinde sahne alacak.

Ayrıca New Orleans Jazz Band geleneğiyle büyüyen ve pop müziğe de ilgi duyan müzisyenlerden oluşan The Soul Rebels Brass Band, konser verecek.

Festivalin kapanışını ise Ken Ossola'nın "Lux" ve Andonis Faniadakis'in "Glory" adlı eserlerini sahneleyecek Cenevre Büyük Tiyatrosu Balesi yapacak.

2 Temmuz'a kadar sürecek festivale, AASSM, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Celsus Kütüphanesi, Efes Odeon, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Açıkhava Gösteri Merkezi ev sahipliği yapacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor