Rahmet Kapısı'nda bir mutasavvuf: Kenan Rifai

Büyükşehir Belediyesi ile Türk Kadınları Kültür Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 'Rahmet Kapısı' etkinliği Cemal Reşit Rey'de düzenleniyor.

Rahmet Kapısı'nda bir mutasavvuf: Kenan Rifai
Rahmet Kapısı'nda bir mutasavvuf: Kenan Rifai
GİRİŞ 25.05.2015 13:32 GÜNCELLEME 25.05.2015 13:32

Adına yurt dışında biri ABD’de North Carolina Üniversitesi diğeri de Çin’de Pekin Üniversitesi’nde olmak üzere iki tane kürsü kurulmuş olan 20. yüzyılın büyük mutasavvıfı Kenan Rifai Hazretlerinin tasavvufi, tarihi ve edebi açıdan daha iyi anlaşılmasına yönelik yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 35 uzmanın bir araya geleceği uluslararası bir sempozyum düzenlenecek.

Anadolu’da yaşamış büyük Mutasavvufları konu alan sempozyumlar “Rahmet Kapısı” Uluslararası Kenan Rifai Sempozyumu ile devam ediyor.

Kenan Rifai Hazretlerinin “Tasavvuf bir gün akademilerde okutulacaktır” sözünden hareketle ABD ve Çin’deki Üniversitelerde kurulan kürsülerin ardından Türkiye’de kurulacak olan bir tasavvuf enstitüsü için çalışan kuruluş, bu sempozyumda ABD Kuzey Carolina Üniversitesi Dinî Etüdler Bölümü’nden Prof. Carl Ernst, ABD’den Stony Brook Üniversitesi Asya-Amerikan araştırmalar merkezinden William Chitick, ABD Boston Üniversitesi Teoloji Bölümü’nden Prof. James Morris, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof Mustafa Kara gibi birçok önemli uzmanı bir araya getiriyor.

TÜRKKAD-İstanbul Şubesi öncülüğünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  ve KERİM Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan “Rahmet Kapısı” başlıklı uluslararası sempozyum, TÜRKKAD İstanbul Şubesi’nin “Anadolu’ da Yaşamış Büyük Mutasavvuflar” konulu sempozyumlar serisinin bir parçası olacak.

Sempozyum 30-31 Mayıs tarihlerinde 09.00-18.00 arası Cemal Reşit Rey salonunda gerçekleşecek.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu