Marmaris'teki turizmcilerin gözü İsviçre pazarında

Turizm sektöründen yetkililer, İsviçre'den turist getiren tur operatörlerinin temsilcileri ile bir araya geldi

Marmaris'teki turizmcilerin gözü İsviçre pazarında
Marmaris'teki turizmcilerin gözü İsviçre pazarında
GİRİŞ 25.05.2015 15:59 GÜNCELLEME 25.05.2015 15:59

Marmaris'te faaliyet gösteren turizmciler, eylül ayında uçak seferlerinin başlayacağı İsviçre'ye yönelik tanıtımlara hız verecek.

Turizm sektöründen yetkililer, İçmeler Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlenen toplantıda bir araya geldikleri İsviçre'den turist getiren tur operatörlerinin temsilcileri ile görüş alış verişinde bulundu.,

Marmaris Turizm Birliği (MARTAB) Genel Koordinatörü Sedat Kirt, toplantıda yaptığı konuşmada, İsviçre'deki tanıtım faaliyetlerine gelecek yıl hız vereceklerini söyledi.

Hedeflerinin, "doğa düşkünü" ve "üst düzey" diye nitelendirilen, her mevsim tatile çıktıklarını bilinen İsviçrelileri Marmaris’e çekebilmek olduğunu anlatan Kirt, "İsviçre ile Marmaris arasındaki turizm hareketliliğini geliştirmek için neler yapılabileceğini görüşeceğiz. Bu toplantı, ilçe turizminin kalitesini artırmak, gelen turist profilini genişletmek için yıllar önce başlattığımız çalışmaların yeni bir halkasıdır" dedi.

Yeni pazar arayışları kapsamında İsviçre’den turist getiren turizm firmalarıyla temaslarda bulunduklarını dile getiren Kirt, şubat ayında İsviçre’nin Zürih kentinde katıldıkları fuar ve ardından ülkenin turizm temsilcileriyle yaptıkları görüşmeler sonucu olumlu gelişmeler sağlandığını kaydetti.

Bir havayolu firmasının 25 Eylül'den itibaren İsviçre'den Dalaman'a sefer başlatacağını anımsatan Kirt, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu seferler sayesinde bölgemize gelen İsviçreli turist sayısında artış olacak. Bu arada bizler de gelecek yıl Marmaris’i yeni bir destinasyon olarak İsviçre’de daha yoğun tanıtacağız. İsviçreli turistler doğayı ve doğa sporlarını çok sevdiği için sadece yazları değil, ilkbahar ve sonbaharda da tatile çıkıyor. Marmaris’in İsviçre’de vazgeçilmez bir destinasyon olması için elimizden geleni yapacağız."

"Sadece yaz aylarında turizm yapmak istemiyoruz"

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu da İsviçre’den Dalaman’a sefer başlatılmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, bölge için yeni pazarların önem taşıdığını belirtti.

Sadece yaz aylarında turizm yapmak istemediklerini dile getiren Bülbüloğlu, "Bu sebeple İsviçre pazarına yönelik çalışmaların çok yerinde olduğunu düşünüyoruz. Bu arada bizler de elimizden geleni yapacak, İsviçre’deki workshoplara katılacağız. Umarım çabalar sonuca ulaşır ve önümüzdeki süreçte daha çok İsviçreli ağırlarız. Öyle olacağına da inanıyorum. Çünkü doğal açıdan dünyada Marmaris kadar marka değere sahip başka bir yer yok" diye konuştu.

"İsviçrelilerin çoğu yılda birden fazla tatil yapıyor"

Türkiye-İsviçre Seyahat Acentaları Birliği (TİSAB) Turizm Bölümü Başkanı Ali Güney ise gösterdikleri çabalardan başarılı sonuçlar almayı ümit ettiklerini söyledi.

İsviçreli turist profili hakkında bilgi veren Güney, "İsviçre'nin yaklaşık 8 milyon nüfusu var, 14 milyon kişi tatile çıkıyor. Yani İsviçrelilerin çoğu yılda birden fazla tatil yapıyor. Her yıl ortalama 400 bin İsviçreli Türkiye'ye tatile geliyor. Kişi başı yine ortalama bin dolar harcıyorlar, kaliteyi ve en iyisini istiyorlar. Marmaris ve civarı onlar için ideal bir tatil merkezi olmasına rağmen şimdiye dek uçak olmadığı için arzulanan sayıya ulaşılamadı ama Marmarisli yöneticiler ve sektör temsilcilerinin de desteğiyle bu pazarı genişletebiliriz" ifadesini kullandı.

Güney, bu gelişmelere hazır olduklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı