Muğla'da sinema atölyesi kursiyerleri sertifikalarını aldı

Ula ilçesinde yönetmen Yüksel Aksu'nun öncülüğünde sinemanın ünlü isimleri ve akademisyenlerin katılımıyla kurulan sinema atölyesinde kursiyerlere sertifikalarını Türkan Şoray verdi

Muğla'da sinema atölyesi kursiyerleri sertifikalarını aldı
Muğla'da sinema atölyesi kursiyerleri sertifikalarını aldı
GİRİŞ 25.05.2015 22:35 GÜNCELLEME 25.05.2015 22:35

Muğla'nın Ula ilçesinde yönetmen Yüksel Aksu'nun öncülüğünde kurulan, ünlü sanatçı ve yönetmenlerin de ders verdiği sinema atölyesinde kursiyerlere sertifikaları verildi.

Ula Kaymakamlığı himayesinde, Ula Esnaf Odası ve Halk Eğitim Merkezi, Belediye, Dokuz Eylül ve Yaşar Üniversitesi desteğiyle, film yönetmenleri, Senaryo Yazarları Derneği, Oyuncular Sendikası, Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği'nin katkılarıyla 10 hafta süren çalışmaların ardından sinema atölyesinde dersler tamamlandı.

Ula ilçesindeki Nail Çakırhan Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde, Türkan Şoray’ın oynadığı filmlerden kısa kesitler gösterilirken, salonda bulunan vatandaşlar uzun süre sanatçıyı ayakta alkışladı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’nın tarihi ve kültürel değerleri ile sinema ve dizi sektörü için de bulunmaz mekanları bünyesinde barındırdığını söyledi.

Türkan Şoray’ın Muğla’da sinema filmi çekecek olmasından mutlu olduklarını belirten Çiçek, "Allah Muğla’ya o kadar güzellik vermiş ki saymakla bitmez. Ormanıyla, deniziyle, ovasıyla, güneşiyle, kumuyla, sahilleriyle, bütün canlılarıyla ve en önemlisi insan değerleriyle Muğla önemli bir kent" dedi.

Muğla’da yapılan çalışmalarla sanat dünyasına önemli isimler kazandırıldığına dikkati çeken Çiçek, "Türk sinemasının Sultanı Türkan Şoray’a Muğla’ya yapacağı katkılar için teşekkür ediyorum. Yeşilyurt Mahallemizde çekeceği sinema filminde inşallah geçmiş yıllardaki tecrübeleri ile Muğla’ya güzel bir eser bırakacaklar" diye konuştu.

"Yeşilçam'ın ''Sultan''ı Muğla'da film çekecek"

Daha sonra sahneye davet edilen Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Türkan Şoray, izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Şoray, kendisine hediye edilen yazmayı kafasına bağlayarak, Muğla’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kızı Yağmur Ünal ile Muğla'da çekecekleri film için hazırlıklarının sürdüğünü belirten Şoray, şunları söyledi:

"Bu filmde o yapımcı oldu, ben de ona yardımcı olmak için yönetmenlik yapacağım. Filmde Yağmur da rol alacak. Muğla’da bulunmaktan, bugün Ula’da bulunup bu heyecanı yaşamaktan çok mutluyum, çok gururluyum. Kızımın yanında utanmasam şimdi ağlayacağım. Geldiğim andan itibaren öylesine güzel duygular yaşattınız ki bana kelimelerle ifade edemiyorum. Hepinizin o sıcacık yüreğini, bakışlarını görüyorum. İyi ki sinemacı olmuşum, iyi ki bu filmleri çevirmişim, iyi ki sizlerin kalbine girebilmişim. Bu sevgi ve bu duygu alışverişi yaşattı beni her zaman."

Şoray, önümüzdeki dönemde Yönetmen Yüksel Aksu’nun çekeceği bir sinema filminde de rol almak istediğini ifade etti.

Aksu ise Ula'nın bölgede aktif kültür merkezi olması için sinema atölyesi kurduklarını ve kursların 10 hafta sürdüğünü dile getirdi. Amaçlarının bölgedeki gençleri hem sinemayla buluşturup hem de vizyonlarını geliştirecek atölye çalışması yürütmek olduğunu vurgulayan Aksu, "Kurs süresince bir çok ünlü yönetmen ve sinema sanatçısı atölyemizde ders verdi. Bugün 170 kursiyerimiz sertifikalarını alacak" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Çiçek, Türkan Şoray’a katkılarından dolayı plaket verdi. Törende Vali Çiçek, Türkan Şoray, Yüksel Aksu ve protokol üyeleri kursiyerlere sertifikalarını vererek, fotoğraf çektirdi.

Program sonunda Türkan Şoray, izdiham nedeniyle zor anlar yaşadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı