Antalya 6'ncı Uluslararası Tiyatro Festivali sona erdi

Festivalin son gününde DDT, "Hırçın Kız" adlı oyununu sanatseverlerle buluşturdu

Antalya 6'ncı Uluslararası Tiyatro Festivali sona erdi
Antalya 6'ncı Uluslararası Tiyatro Festivali sona erdi
GİRİŞ 27.05.2015 21:53 GÜNCELLEME 27.05.2015 21:53

Antalya 6'ncı Uluslararası Tiyatro Festivali "Hırçın Kız" adlı oyunla sona erdi.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) tarafından Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneye konulan William Shakespeare'in yazdığı oyunu, Işıl Kasapoğlu yönetti.

Zeynep Avcı'nın Türkçe'ye çevirdiği, ışık tasarımı İzzettin Biçer'e, kostüm tasarımı Esra Selah'a, dekor tasarımı Hakan Dündar'a ait eser, sanat severler tarafından ilgiyle izlendi. 22 sanatçının rol aldığı 2 saat 15 dakika süren iki perdelik oyun sonunda sanatseverler oyuncuları ayakta alkışlandı.

"Hırçın Kız"

Oyunda, zengin Baptista'nın evlilik çağına gelmiş Katharina ve Bianca adlı kızlarını evlendirme süreci ele alınıyor. Küçük kızı Bianca görgülü ve kibar biridir, pekçok erkek onunla evlenmek istemektedir. Katharina ise çekilmez ve ağzı bozuk biri olduğu için pek talibi yoktur. Baptista, küçük kızı Bianca ile evlenmek isteyen Hortensio ile Gremio'ya bir şart koşar. 'Önce Katharina'nın evlenmesini sağlayın. Onu alacak bir adam bulun, Bianca'nın ikinizden birisiyle evlenmesine izin veririm' der. Bunun üzerine iki arkadaş bir çare ararken, Hortensio, Verona'dan yeni gelen dostu Petruchio'ya durumu açar. Anlattıkları Petruchio’nun ilgisini çeker ve Katharina’yı yola getirmek için kolları sıvar ancak bu sandığından daha zor olur.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!