Otizmli gençten ahşap eserler

Akhisar ilçesinde halk eğitim merkezince açılan ahşap kursunda hediyelik eşya yapmayı öğrenen otizm hastası Tugay Kavçak, hastalığından kaynaklı engellere rağmen yeteneklerini ortaya çıkarmayı başardı

Otizmli gençten ahşap eserler
Otizmli gençten ahşap eserler
GİRİŞ 28.05.2015 14:18 GÜNCELLEME 28.05.2015 14:18

Manisa'nın Akhisar ilçesinde halk eğitim merkezince açılan ahşap kursunda hediyelik eşya yapmayı öğrenen otizm hastası Tugay Kavçak, hastalığından kaynaklı engellere rağmen yeteneklerini ortaya çıkarmayı başardı.

Öğrenme güçlüğü çeken ve annesinin yönlendirmesiyle yaklaşık 1 sene önce kursa başlayan Tugay Kavçak (25), kursta öğrendikleriyle ahşap hediyelik eşya yapıyor.

Kurs eğitmeni Murat Dalca, yaptığı açıklamada, Tugay'ın çok kısa sürede kavradığı ahşap yapımında uzmanlaştığını, kişisel gelişiminde kurstan sonra gözle görülür değişmeler müşahede ettiklerini belirtti.

Dalca, ailesinin, Tugay'ın önceleri kendisine çok zarar verdiğini ancak bu kursa geldikten sonra benzer olayın yaşanmadığını belirttiklerine dikkati çekti. Tugay'ın ahşap üzerinde olan yeteneğini kendisinin de fark ettiğini dile getiren Dalca, bu işi hiç sıkılmadan ve bir ustaya taş çıkartabilecek şekilde geliştirdiğini söyledi.

AA'ya teşekkür

Dalca, Anadolu Ajansı'nın otizm hastalarına yönelik yaptığı haberlerle kamuoyu duyarlılığı oluşturduğunu bu nedenle teşekkür etmek istediğini vurgulayarak, Kavçak'ın ahşap oyma sanatıyla "Anadolu Ajansı'nın Yüzüncü Yılı" temalı bir çalışma yaptığını söyledi.

Dalca, Kavçak'ın büyük bir sabırla ahşap üzerine oyma sanatıyla yazdığı "AA 100. Yıl" çalışmasını AA muhabirine hediye etti.

Anne Bedriye Kavçak'ta göz teması olmayan oğlundaki gelişiminden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Oğlunun özel bir kurumda eğitime 4 yaşında başladığını anlatan anne Kavçak, "İlkokula gidemez denildi, 7 yaşına kadar konuşmadı. 10 yaşında Manisa'da özel eğitimle 2 ayda okuma yazmayı öğrendi" diye konuştu.

Oğlunun imkansız denilen birçok şeyi başardığını aktaran anne Kavçak, otizmli çocuğu olan ailelerden umutlarını yitirmemelerini, çocuklarının yanlarında olmalarını istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!